Пилотът Николай Грязин получи лиценз от Автомобилната федерация на България

...
Пилотът Николай Грязин получи лиценз от Автомобилната федерация на България
Коментари Харесай

Руски автомобилен топ-пилот ще се състезава за България

Пилотът Николай Грязин получи лиценз от Автомобилната федерация на България (АФБ). Руснакът има издадено българско поданство, което му дава правото да подаде заявление за лиценз за присъединяване в интернационалните съревнования, като представител на България, оповестиха от централата.

„ Още през предходната година Николай Грязин ни потърси с желанието да се състезава с български лиценз. Тогава от съветската федерация не му позволиха да направи този преход. След срещата на ФИА в Баку въпросът бе коментиран с тях и те дадоха своето единодушие “, съобщи Пламен Иванов ръководител на рали комисията в АФБ.

„ Освен Николай издадохме лиценз на навигаторът му Константин Александров, като по този начин двамата ще се състезават в международния рали шампионат с лицензи издадени от АФБ “, добави Иванов.

През сезон 2024 Николай Грязин е разгласен за фабричен играч на Citroen Racing, като програмата му в WRC2 ще се менажира от DG Sport.

Тази година той приключи на четвърто място в WRC2 и на второ в WRC2 Challenge, където записа и две победи състезавайки се за Toksport WRT зад кормилото на Skoda.

Първото съревнование за 26-годишния водач през сезон 2024 ще бъде рали Монте Карло, което ще се организира в интервала 18 - 21 януари.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР