Мик Шумахер ще се завърне към пълноценен състезателен режим през

...
Мик Шумахер ще се завърне към пълноценен състезателен режим през
Коментари Харесай

Мик Шумахер се връща в състезателен режим

Мик Шумахер ще се завърне към пълностоен спортен режим през 2024 година като част от пилотския екип на " Алпин " за Световния шампионат за устойчивост на ФИА (World Endurance Championship).

Тази година Шумахер се причисли към тима на " Мерцедес " във Формула 1 като авариен водач, откакто се раздели с отбора на " Хаас ", където беше сменен от Кевин Магнусен. Синът на именития водач от Формула 1 Михаел Шумахер - Мик ще остане авариен водач на " Мерцедес " и през 2024-а. Той не се е състезавал в стартовете през сегашния сезон, само че взе участие в тестванията в Барселона.

" За мен стартира нова глава с " Алпин ". Колата е впечатляваща и нямам самообладание да стартира. Това е страхотна опция да модернизирам шофьорските си умения ", разяснява Мик Шумахер.

" Състезанията ми липсваха ужасно доста. Това е нещото, което обичам да върша още от дете и от време на време беше мъчно да виждам по какъв начин другите водачи излизат на пистата. Очаквам това предизвикателство и съм сигурен, че ще споделим страхотни моменти с тима ", добави немският водач.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР