„Човекът, който трябва да разследва корупцията и незаконно имущество излъга

...
„Човекът, който трябва да разследва корупцията и незаконно имущество излъга
Коментари Харесай

Протест с искане за оставката на ръководителя на Антикорупицонната комисия - заради корупция

„ Човекът, който би трябвало да проверява корупцията и нелегално имущество излъга страната, медиите и обществото за личния си парцел! Искаме неотложно оставката на основния конпир Пламен Георгиев!”. Това написа в събитие във Фейсбук, проведено за митинг с искане на оставката на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, който дотук в кариерата си се прочу като наблюдаващ прокурор по случая " Ало, Ваньо ".
Искането за оставката на Георгиев идва поради присъединяване му в сагата " Апартаментгейт " и по-точно поради това на каква цена си е купил през 2012 година апартамент и две паркоместа в столичния квартал „ Гео Милев”, плюс различен апартамент на ул. " Професор доктор Георги Павлов ", както и какво е заявил като величина на парцела и цена. Медийни инспекции на данните на формалната имотна декларация на Георгиев като човек, заемащ висок обществен пост и нотариалния акт на парцела демонстрират разминаване от съвсем 57 000 лв.. Георгиев е заявил цена от 207 318 лв., само че в нотариалния акт написа 264 310 лв.. Председателят на КПКОНПИ обаче споделя, че данъчната оценка била в действителност 165 192 лв..
Освен това – пред ПИК и БЛИЦ Георгиев споделя, че си купил парцелите в „ Гео Милев” без да има акт 16, само че съгласно „ Капитал” нотариалният акт сочи друго – че подобен акт има и е издадена месеци преди договорката.
Георгиев има и жилище на последния етаж на постройка на ул. " Професор доктор Георги Павлов ", издигната преди десетина години, с тераса с 48 кв. метра по имотна декларация. Само че се оказа, че има още една тераса – на покрива на постройката, от 186 кв. метра. Георгиев твърди, че тя е „ обща част по смисъла на член 38 от Закона за собствеността”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР