Четири водещи китайски организации от млечната промишленост съставиха наръчник за

...
Четири водещи китайски организации от млечната промишленост съставиха наръчник за
Коментари Харесай

Китай бори коронавируса с млечни продукти

Четири водещи китайски организации от млечната индустрия сформираха справочник за използването на млякото и млечните артикули за жителите на страната, в опит да дадат подтик на имунната система на хората в битката с пандемията COVID-19.

Под заглавие „ Наръчник за потреблението на мляко и млечни артикули за жителите на Китай “, управлението е дефинирано взаимно от Националната асоциация на здравната промишленост и мениджмънта на предприятията, Китайското общество по храненето, Млечната асоциация на Китай и Асоциацията на китайската млечна промишленост.

В създаването на тези насоки за приложимост на млякото и млечните артикули са се присъединили и държавни институции, като Националния институт за хранене и здраве, Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), Китайската лекарска асоциация. Партньор е и китайската корпорация Mengniu – най-голямата в производството на мляко и млечни артикули в Китай.

" С предварителната защита, контрола и лекуването на епидемиите, намиращи се сериозна фаза в страната сега, науката е посочила, че уравновесената диета може да помогне за възстановяване на хранителното здраве, да ускори имунната устойчивост и да обезпечи значима хранителна поддръжка за битка с заболяванията ", обявиха от четирите асоциации посредством публично изказване.

„ Млякото и другите млечни артикули са отличен източник на висококачествени протеини и могат да обезпечат значими за здравето субстанции, като витамин В2, витамин А, калций и други хранителни съставки, нужни за човешкия организъм. Следователно по-големият банкет на тези артикули ще бъде от огромна изгода за хора, хранещи се с артикули с по-ниско наличие на протеини, изключително когато се изисква висока резистентност на имунната система, с цел да се бори с ковид ", написа в известието.

Китайските национални насоки в областта на храненето поучават ежедневният банкет на млечни артикули да е най-малко 300 г, само че локални изследвания демонстрират, че общата консумация от китайските консуматори като цяло остава ниска. Това е и повода да бъде създаден актуалният Наръчник.

Специфичните детайлности

Наръчникът за потреблението на мляко и млечни артикули има пет съществени насоки.

Първо, той повтаря препоръките, записани в националните хранителни правила на страната за консумация на 300 г течно мляко или неговия протеинов еквивалент от други млечни артикули - разновидностите ще включват 37,5 г мляко на прахуляк, 30 г сирене и така нататък

Повишената консумация на млечни артикули, или ферментирани от млечнокисели бактерии, или подсилени с пребиотици/пробиотици, също се предизвиква в полза на подобряването на здравето на стомашно-чревния тракт.

Асоциациите имат вяра в силата на млечните артикули, че даже потребителите със положения, пречещи на потреблението на обичайни млечни артикули (алергии, нетърпимост и пр.), са насърчавани да опитат други възможности да ги одобряват по някакъв метод.

„ Потребителите с лактозна назадничавост могат да изберат млечни артикули без лактоза или с ниско наличие на лактоза, и би трябвало да заобикалят потреблението им на празен корем “, написа в напътствията.

" Пробвайте да консумирате мляко и млечни артикули в дребни количества и няколко пъти. Това може да разреши на стомашно-чревния тракт последователно да възприема лактозата в млякото и млечните артикули, и да докара до възстановяване на толерантността. "

Бременните дами и кърмачките са насърчавани да усилят потреблението на течно мляко до 500 г или еквивалент на млечните артикули, до момента в който 350 g до 500 g от същите се предлага на деца в предучилищна възраст, както и на възраст сред две и пет години.

За кърмачета и напълно дребни деца, кърменето би трябвало да продължи най-малко шест месеца, а в най-хубавия случай - две години, като бебешката формула към момента е най-хубавият вид, в случай че кърменето по някаква причина не е допустимо.

Как млякото оказва помощ за възстановяване на имунитета

Авторите на наръчника са уверени, че изгодата на млякото, произтича от ролята, която няколко от неговите съставни елементи играят в имунния система, като имуноглобулин, лактоферин, лакталбумин, гликопептиди и други

Лактоферинът е един от най-ярките образци за това, защото има функционалности в имуномодулиращата интензивност на организма, засягайки разнообразни имунни кафези като лимфоцити и макрофаги. Той предотвратява опцията вирусите да разпознават и нахлуват в клетките на индивида, като придава несъмнено равнище на устойчивост.

„ Изследвания, че лактоферинът прекъсва нашествието на вируса, като блокира HSPG (хепаран сулфат протеогликан - котвата, където вирусът се свързва и нахлува в клетка) върху клетъчната мембрана, като по този метод играе значима роля, когато вирус като SARS-CoV заразява човешкото тяло “, настояват създателите.

" Α-лакталбумин може евентуално също да повлияе на имунния отговор, посредством контролиране на чревната флора или подтикващ синтеза на глутатиони, като по този метод усъвършенства имунната функционалност. "

Глутатионът е значим съставен елемент на имунната система, защото салдото или несъответствието на равнищата на глутатион доста въздействат върху функционалностите на лимфоцитите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР