Четири китайски военни самолета нахлуха в югозападната част на тайванската

...
Четири китайски военни самолета нахлуха в югозападната част на тайванската
Коментари Харесай

Четири китайски военни самолета нахлуха в тайванската идентификационна зона за ПВО

Четири китайски военни самолета нахлуха в югозападната част на тайванската идентификационна зона за Противовъздушна отбрана през вчерашния ден, оповестиха от Министерство на защитата на Тайван.

От министерството обявиха, че става дума за два изтребителя J-16, един аероплан за битка с подводници Y-8 и един тактически разследващ аероплан Y-8.

След увеличението на честотата на нахлуванията на китайските военни самолети в тайванската идентификационна зона за Противовъздушна отбрана през последните няколко години, от министерството започнаха да разгласяват данни за такива полети на 17 септември 2020 година

Рекордът държи нахлуването на общо 56 китайски самолета на 4 октомври 2021 година Повече от 39 военни самолета бяха засечени на 23 януари 2022 година, което е и най-големият брой за тази година, следван от 30-те самолета, навлезли в тайванската зона на 30 май и 29-те – на 21 юни.

По-рано този месец от Министерство на защитата обявиха, че гледат на тези китайски дейности като на недвусмислена провокация, негласна опасност и опит за всяване на боязън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР