Частните болници да бъдат задължени да правят обществени поръчки при

...
Частните болници да бъдат задължени да правят обществени поръчки при
Коментари Харесай

Ананиев иска и частни болници да правят търгове за лекарства

Частните лечебни заведения да бъдат задължени да вършат публични поръчки при закупуването на медикаменти, както държавните и общинските. Намерение за такива промени в Закона за публичните поръчки обявява през днешния ден здравният министър Кирил Ананиев. Той и шефът на Здравната каса Дечо Дечев се сещнаха с депутати от ГЕРБ. Поводът бяха скандални разкрития на Дечев от преди няколко дни за източване на НЗОК. „ До този миг в министерството не бяха постъпвали сигнали за сходни разлики, това е първият ”, каза Ананиев по повод данните на Дечев за 7 пъти по-високи цени за медикаменти, давани от частни лечебни заведения.

Ананиев разгласи, че ще изиска да се направи инспекция на лечебните заведения и търговците на едро за цените, по които се търгуват онкологичните и онкохематологичнити медикаменти. Той счита да разпореди и на Агенцията по медикаменти да провери болниците за доставката на тези медикаменти и да ги съпостави с максималнодопустимите цени.

Междувременно Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи също желаеха среща с Дечев под формата на чуване в здравната комисия в Народното събрание. „ Проблемите, които той слага са извънредно съществени.  Те би трябвало да бъдат транспарантно позволени ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Георги Михайлов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР