Часове преди Бойко Борисов да обясни как милиардни инвестиции идват

...
Часове преди Бойко Борисов да обясни как милиардни инвестиции идват
Коментари Харесай

Васил Велев обяви: Кризата дойде!

Часове преди Бойко Борисов да изясни по какъв начин милиардни вложения идват към България и по тази причина ни трябват нови пътища, шефът на АИКБ Васил Велев разгласи нещо напълно друго - рецесията към този момент е тук. За промишлеността въпросът дали идва рецесия не стои, тъй като в действителност рецесията пристигна, сподели той в изявление за БНР.
Велев регистрира сериозен спад на индустриалното произвеждане за юни и юли. За шестия месец на годината има спад на износа със 6,4 %. Стопанската обстановка за август е - 3,1%. За пръв път от доста време несигурността изпреварва казуса с човешките запаси, е мнението на Васил Велев.
По думите му и в машиностроенето, и в електрониката, и в текстила и облеклото, и в производството на мебели, на метали има спад в продажбите от месеци. Очакваме за цялото трето тримесечие спад на индустриалното произвеждане в страната, не скри терзанията си шефът на АИКБ.
Според него има два метода на държание – да се вършим, че нищо не се случва, с цел да не се свива в допълнение потреблението и оттова да не се усилва в допълнение рецесията, другото – да се каже почтено на хората да бъдат по-разумни.
Запитан дали ще се стигне до криза в България, Васил Велев отговори: „ Когато промишлеността тръгне надолу, стопанската система е инертна, процесите се развиват постепенно, само че посоката е тази “.
След огромния масраф за изтребители може да се окаже в един миг, че чакалнята на еврозоната ще се отдалечи заради огромен недостиг, в случай че не се вземат навреме ограничения, предизвести още Васил Велев.
Той посочи, че от МТСП е поискана поддръжка за експортно насочените компании, при които има проблем. Време е да се работи, няма какво да чакаме, безапелационен е Велев. По думите му предстоящата помощ от страната е за десетки хиляди работни места. Не би трябвало да позволяваме грешката от предходната рецесия, когато не подкрепихме предприятията, акцентира той. Според него към този момент няма предпоставки тази рецесия да е толкоз дълбока и дълга, колкото предходната.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР