БулфотоТърсенето на нови автомобили с традиционна ръчна спирачка в Европа

...
БулфотоТърсенето на нови автомобили с традиционна ръчна спирачка в Европа
Коментари Харесай

Ръчната спирачка в Европа изчезва

Булфото

Търсенето на нови коли с обичайната ръчна спирачка в Европа понижава, оповестяват специалисти, представени от Autonews.

Те показват, че през миналата година  търсенето на транспортни средства с такъм механизъм е било над 35 %, а в този момент е към 30%.  На някои пазари, като този във Англия, едвам 24% от продадените през годината автомобили са с класическа ръчна спирачка.

Оказва се, че европейците постепенно се отхвърлят освен от механичните скорости, само че и от коли с ръчна спирачка. Производителите реагират на това и за водещите пазари в Европа някои от тях не оферират тази система даже при най-евтините си модели.  Компании като по какъв начин Volvo, Porsche и Lexus пък въобще не създават коли с познатата ръчна спирачка.  Тя е сменена от електронен механизъм, който се ръководи благодарение на бутон.

Според специалисти, класическата ръчна спирачка ще изчезне изцяло от колите в идващите 2-3 години . Прогнозата им е за водещите пазари на Стария континент.  В страните от Източна Европа потребителите са напълно разнообразни и те към момента се доваряват на общоприетия механизъм.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР