Буквално десетилетия в процес на създаване, първото изображение от космическия

...
Буквално десетилетия в процес на създаване, първото изображение от космическия
Коментари Харесай

Телескопът Джеймс Уеб вече действа!

Буквално десетилетия в развой на основаване, първото изображение от галактическия телескоп Джеймс Уеб на НАСА, струващ 10 милиарда $, беше оповестено в понеделник вечерта от президента Джо Байдън на брифинг в Белия дом.

Първото изображение демонстрира хиляди галактики – в това число най-слабите обекти, следени в миналото – които се появяват в полезрението на Webb за първи път. Това е най-дълбокият аспект на космоса, заснеман в миналото.

„ Днес е исторически ден “, сподели президентът Байдън. „ Първото изображение от галактическия телескоп Webb съставлява исторически миг за науката и технологиите “, сподели той. „ За астрономия и проучване на космоса. И за Америка, и за цялото човечество “, добави той.

Първото изображение от галактическия телескоп Джеймс Уеб (горе) демонстрира хиляди галактики, най-дълбокото и контрастно изображение на ранната Вселена, правено в миналото. Това, което се вижда на фотографията са галактики във типа им от времето малко след Големия гърмеж или преди повече от 13 милиарда години.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР