БСП за България са внесли проект на решение в деловодството

...
БСП за България са внесли проект на решение в деловодството
Коментари Харесай

БСП с проект за решение за изгонените руски дипломати

" Българска социалистическа партия за България " са внесли план на решение в деловодството на Народното събрание по отношение на оповестяването на 70 дипломати и чиновници от Руската федерация за личност нон грата. Това разгласи националният представител Борислав Гуцанов от трибуната на Народното събрание и настоя председателстващият съвещанието Мирослав Иванов от " Продължаваме Промяната " да включи проекторешението в дневния ред на Народното събрание през днешния ден.

Не считаме, че има нещо друго по-важно за страната ни в този миг, обърна се Гуцанов към Иванов.

Считам, че създалата се обстановка е от компетенциите на изпълнителната власт, отговори Мирослав Иванов. Той уточни, че изпълнителната власт към този момент е изразила позицията на страната.

Иванов моли да се изчака развоят на събитията, след което Народното събрание при нужда, даже на изключително съвещание, да се събере, с цел да вземе отношение по проблема. Затова тази точка няма да я включа в дневния ред за през днешния ден, сподели Мирослав Иванов.

Председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски отговори от трибуната: Аз не знам за какво си играете и с националната сигурност, и с интернационалните връзки, и с всичко, което се случва сега. Стана ясно кой е отговорен, следствието го организирахме, само че би трябвало да вземем решение, моли Свиленски и настоя за включване на точката в дневния ред.

С плана на решение се разпорежда на Министерския съвет да предприеме нужните дейности за нормализиране на разговора с Руската федерация. Предвижда се министър-председателят неотложно да даде инструкции за краткотрайно прекъсване на действието на връчените ноти за оповестяване на Persona non grata на 70 дипломати и чиновници от съветските дипломатически и консулски представителства в България, а министърът на външните работи да стартира диалози с съветската страна по трайно позволение на зародилата обстановка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР