Две са основните версии за катастрофата с автомобил на НСО

...
Две са основните версии за катастрофата с автомобил на НСО
Коментари Харесай

Две са версиите за катастрофата с кола на НСО край Аксаково

Две са главните версии за злополуката с автомобил на НСО край Аксаково, при която почина един човек, а различен бе ранен тежко. Това са превишена скорост и понижена видимост. Това съобщи в ефира на Нова телевизия Ивайло Желязков, пътен специалист от Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП).

Според него има няколко предпоставки този случай да се случи. Той уточни, че колата на НСО е с тегло към 3 тона, а другия автомобил тежи 1400 кг. По думите му изчисленията на ЕЦТП демонстрират, че удара е бил с не по-малко от 130 км/ч.

Желязков разясни, че линията на видимост на пътния сектор, се скрива от няколко пътни знака. Водачът на НСО е имал доста малко време за реакция. Предвид ударът, който се е случил, автомобилът се е движел над разрешеното, добави той.

Експертът добави, че ограничаването на скоростта в региона на случая е 90 км. Според него, в случай че колата на НСО се е движела с 90 км/ч, то ударът нямало да е толкоз сериозен. Автомобилът на НСО е бил механически изправен, а другата кола е била със остарели зимни гуми, сподели още той.

Припомняме, че преди седмица кола на НСО, возеща съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков,. При случая почина лидера на интонации автомобил. Според колата на НСО се е движела с превишена скорост. на транспортните средства, взели участие в пътното произшествие.
 Защо се асфалтира мястото на злополуката с НСО, пита Главчев Обновена
Защо се асфалтира мястото на злополуката с НСО, пита Главчев

Двама началници в Областно пътно ръководство - Варна са отстранени от работа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР