Националният отбор по кърлинг на България спечели златни медали на

...
Националният отбор по кърлинг на България спечели златни медали на
Коментари Харесай

Националният отбор по кърлинг на България показаха златните медали от европейското първенство

Националният тим по кърлинг на България завоюва златни медали на европейското състезание в Шотландия в дивизия С.

Националите завоюваха 9 от 9 мача. Божидар Момерин, Станимир Петров и Тихомир Тодоров гостуваха в студиото на " Денят стартира ".

" Това е сбъдната фантазия за нас. Отидохме видяхме и победихме в родината на спорта ", показа Божидар Момерин, вицескип.

" Малко ненадейно бе даже и за нас да реализираме девет победи. За повторно ни се случва да вземем медали - 2019 година спечелихме сребърни медали в Румъния. Нашият спорт непрестанно се развива и ние гоним трендовете. Ние се занимаваме от 1992 година ", Станимир Петров.

Медалистите демонстрираха своите спортни такъми, само че споделиха че подмяната им се случва с персонални средства. Националите извоюваха промоция за дивизия В, само че се нуждаят от финанси, с цел да вземат участие в надпреварите в този стадий.

" Ние сами финансираме нашата подготовка. Надяваме се страната, която до момента не ние пособия, да огледа с положителни очи на нас. Искаме и спонсори да ни помогнем. Нямаме зала, а най-близките са в Братислава и Будапеща ", Божидар Момерин.

Можете да гледате цялото изявление във видеото.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР