Британският външен министър и фаворит за нов премиер Лиз Тръс

...
Британският външен министър и фаворит за нов премиер Лиз Тръс
Коментари Харесай

Критикуват Лиз Тръс, че не може да прецени дали Макрон е приятел или враг

Британският външен министър и любимец за нов министър председател Лиз Тръс бе подложена на критика за " непремерени изказвания ".

Поводът е коментар на Лиз Тръс по адрес на френския президент Еманюел Макрон, че " още не може да реши дали той е другар или зложелател ".

По време на снощната акция в Норич за лидерския пост на Консервативната партия и министър председател на страната, на въпрос дали счита Макрон за другар или зложелател, Тръс отговори, че още не може да реши и добави, че в случай че стане министър председател " ще го съди по делата, а не по думите ".

На същия въпрос нейният противник за постовете Риши Сунак отговори, че френският президент е другар.

Дейвид Лами от Лейбъристката партия неотложно упрекна Лиз Тръс в " печална липса на вярна преценка ", тъй като казаното от нея е " засегнатост за един от най-близките английски съдружници ".

Тя бе порицана и от нейни съпартийци. Бившият заместник-министър на външните работи Алистър Бърт сподели, че с мненията си Тръс " изцяло подкопава връзките с Франция ", припомняйки гафовете в тази посока на Маргарет Тачър.

Друг някогашен министър Гавин Баруел също сложи под въпрос казаното от Тръс, като означи, че е " обикновено да се чака от външния министър да е по-дипломатична и най-малко да си дава сметка, че Англия е в общ боен съюз с Франция ".

Бившият министър на правораздаването Дейвид Гоук пък съобщи, визирайки войната в Украйна, че " в този момент не е най-подходящия миг за опити да се разединява Запада ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР