Британската опозиция призова за провеждане на предсрочни парламентарни избори, изтъквайки,

...
Британската опозиция призова за провеждане на предсрочни парламентарни избори, изтъквайки,
Коментари Харесай

Британската опозиция поиска предсрочни избори

Британската съпротива прикани за осъществяване на предварителни парламентарни избори, изтъквайки, че оставката на водача на Камарата на общините е задоволителна причина за това.
 
По-рано вечерта водачът на Камарата на общините на английския парламент Андреа Лийдсъм подаде оставка заради различия с премиера Тереза Мей за Брекзит.
 
" Авторитета на министър-председателя е подронен, времето изтече. Докато консерваторите се раздират на части, страната е в рецесия. Правителството доближи до пагубно недоразумение в договарянията за Брекзит. Заради ползите на страната министър председателят Тереза Мей би трябвало да си отиде. Необходимо е неотложно да се проведат общи избори ”, се споделя в изказване на ръководителя на Лейбъристката партия Иън Лейвъри.
 

Мей, надявайки се да получи поддръжката на депутатите за съглашението по Брекзит, най-после встъпи с няколкото обещания, които от нейна позиция могат да убедят съперниците на документа, който ще бъде показан в Народното събрание за четвърти път при започване на юни. Най-важни от изказванията на Мей бяха обещанията да се даде опция на Народното събрание да гласоподава по въпроса за провеждането на втори референдум и по сюжети за бъдещи търговски връзки с Европейски Съюз.
 
Според Лийдсъм, препоръчаното съглашение Мей няма да разреши на Англия да бъде " в действителност суверенна " страна. Лийдсъм е изрично срещу даже теоретична опция за осъществяване на втори референдум. Като друга причина за своето отдръпване Лийдсъм назова раздробяването на държавното управление и, като разследване, невъзможността за естественото му действие.-->

По-рано тя съобщи, че обмисля опцията да предложи кандидатурата си за поста на министър-председател след оставката на Мей.
 
Ако към този момент три пъти отхвърленото съглашение с Европейски Съюз бъде утвърдено при започване на юни, тогава Англия може да се отдръпна от Европейски Съюз преди лятната парламентарна почивка. Ако съглашението още веднъж се провали, Англия ще би трябвало да напусне Европейския съюз не по-късно от 31 октомври.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР