Босилеград. Под мотото Не на войната“ стартира ХХIХ-ият Международен детски

...
Босилеград. Под мотото Не на войната“ стартира ХХIХ-ият Международен детски
Коментари Харесай

Под мотото „Не на войната“ стартира ХХIХ-ият Международен детски великденски фестивал в Босилеград

Босилеград. Под мотото „ Не на войната “ започва ХХIХ-ият Международен детски великденски фестивал в Босилеград, оповестиха уредниците . Босилеград посреща своите другари, участници от Молдова, България, Северна Македония и Сърбия. Сдружение „ ГЛАС “, основният уредник на фестивала заяви, че през тази година формата на фестивала и съпровождащата културно-забавна стратегия се завръщат в своя обичаен тип. Последните две години около рестриктивните мерки от Ковид пандемията програмата на фестивала е била много понижена и направена по отношение на изискванията.
Организаторите на Фестивала оповестиха, че през тази година няма да се провеждат онлай Конкурси, като напълно ще се възвърне обичайния формат и фокусът още веднъж ще са самите надпревари за най-здраво яйце в двете категории (от 5 год. до 8 клас и за подгряващите от 3 до 5 години), и избора за най-хубаво и най-оригинално Великденско яйце. Участниците, гостите и жителите на Босилеград ще имат опция да се насладят и на богата културно-забавна стратегия през трите празнични дни. В съботния ден децата ще имат екскурзия до Рилски манастир и Благоевград, а по-късно денем ще вземат присъединяване в първия стадий на надпреварите за най-здраво, най-хубаво и най-оригинално Великденско яйце. Предвиден е и празничен концерт на Музикален Център – София, вечер на рок, джаз, поп и латино ритми!
В неделния ден продължава вторият стадий от поръчките на децата за присъединяване в надпреварите, формалното разкриване е от 12.30 часа на основната сцена в учебния двор със съпровождаща културна стратегия. В 13:00 часа – стартират надпреварите за най-здраво Великденско яйце. Празничният церемония концерт ще бъде с присъединяване на Фолклорен танцов отбор „ София – 6 “. В понеделник следва заключителен стадий от надпреварата (64 финалисти) в огромната зала на Културния дом в Босилеград. Предвидена е и културно-забавна стратегия. По стратегия, в 13.30 часа ще има избор за най-оригинално и най-хубаво боядисано великденско яйце и следващо награждаване на спечелилите на фестивала.
Международният детски Великденски фестивал в Босилеград е добър образец по какъв начин една спонтанна самодейност от далечната 1994 година, с помощта на любовта, ентусиазма и отдадеността може да се развива и да се трансформира в събитие от наднационално значение, което демонстрира, че и дребни общности като в Босилеград, отдалечени от огромните центрове и събития, съществуват и с горделивост пазят своите български традиции, обичаи и просвета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР