Близо 80 души се включиха тази вечер в 8-ия пореден

...
Близо 80 души се включиха тази вечер в 8-ия пореден
Коментари Харесай

Бургас и Ловеч се вдигнаха срещу зелените сертификати

Близо 80 души се включиха довечера в 8-ия следващ митинг в Бургас против условието за Covid документ, съобщи БНР. Той стартира пред постройката на Регионалната здравна ревизия и мина в протестно шествие, което бе охранявано от полицията.

Протестиращите желаеха оставката на министъра на опазването на здравето с претекста, че хората, които не желаят да се имунизират биват притискани да си вършат антигенни проби през 3 дни, с цел да могат да вървят на работа.

Протестното шествие мина през централните пешеходни улици в Бургас – „ Александровска “ и „ Богориди “, и завърши до Казиното в Морската градина. Ваксината не е изискване за работа, скандираха протестиращите и още от претекстовете:

" Протестирам против противозаконните и противоконституционни ограничения " ;

" Всеки има право на свободен избор, както и всеки има право на свободно напредване. "

На вчерашния митинг, който продължи близо 2 часа, участваха и хора от Царево и Асеновград.

Днес още веднъж в 17:30 ще има протестно шествие, а в петък в същия час е планувано и автошествие, което ще стартира от паркинга на хипермаркета на изхода на Бургас.

Собственици и личен състав на заведения за хранене, кафенета, нощни заведения и жители в Ловеч излязоха на следващ митинг против така наречен „ зелени документи “ за Covid-19 пред постройката на регионалната администрация.

Протестиращите блокираха за малко придвижването по централния бул. „ България “ в Ловеч и минаха по централната пешеходна зона в града с плакати: " Равни условия за всички сектори ", " Свобода за бизнеса! ", " Протест за правото ни да работим ".

Заради неналичието на клиенти след наложителните " зелени документи " повече от половината заведения в Ловеч са затворили и са изправени пред банкрути, разяснява ръководителят на локалното съдружие на хотелиерите и ресторантьорите Петко Игнатов.

„ Въпреки че са обезпечили личен състав, който да дава отговор на условията, гости няма. Повече от половината заведения в Ловеч са затворени. Очаква се до края на месеца, както вървят нещата, всички кафета и заведения за хранене в Ловеч да бъдат затворени.

Тестът за антитела за доказване на преболедуване не се приема, а в държавните и общинските администрации, където е най-голямата централизация на хора, продължава да няма Covid-19 и за там не се изисква " зелен документ ". А сега при нас се изисква " зелен документ " даже и за терасите навън. Това нещо не можем да го разберем “, сподели той.

Игнатов добави, че митингите ще продължат до решение най-малко на част от проблемите от страна на държаната.

„ В момента ние нямаме връзка с никого, нямаме диалози. Това е казусът. Нямаме нищо в противен случай да кажем - за един месец затваряме, само че да има обезщетения за работещите и за работодателите. Но това нещо не се загатва на никое място. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР