Близо 24 000 са децата, които са кандидатствали тази година.

...
Близо 24 000 са децата, които са кандидатствали тази година.
Коментари Харесай

Започва записването на приетите деца в столичните детски градини

Близо 24 000 са децата, които са кандидатствали тази година. Около 11 200 са признатите на първо класиране, остават към 3000 свободни места.

 

" Приетите на първо класиране деца би трябвало да бъдат записани до 23 май в съответното детско заведение. Родителите показват един набор от документи като удостоверение за раждане, документи за идентичност на двамата родители като не е нужно да участват двамата родители при записването, служебна записка от местоработата на родителите, копие от трудова брошура и други документи ", изясни Яна Генова, зам.-кмет на Следствен отдел към окръжна прокуратура, направление " Култура, обучение, спорт и юношески действия ", оповестява Българска национална телевизия.

Следващото класиране е до 23 май, като до края на лятото има още две класирания - на 7 юни и в края на юли, а по-късно има така наречен настоящи класирания, за които не би трябвало да се кандидатства още веднъж, защото системата пази към този момент направените поръчки от родителите.

 

" Изключително значимо е родителите да показват документите, които са посочени в генерираното в системата заявление. Има някои от критериите, които родителите сами показват в системата и някой път се объркват. Например, критерият за самоосигуряващо се лице е друг от този за родител на трудов контракт. Просто дават документите, които удостоверяват трудовия им статус ", сподели Антонина Кенова, деятел за качествена и новаторска просветителна система.

При подготовката за второ класиране, в системата ще има 1 час, в който ще се покажат свободни места, като това няма да са тези, които са останали незаети от първо класиране, само че и такива на отказали се родители.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР