Фицо беше прострелян четири пъти миналата седмица, докато поздравяваше сподвижници

...
Фицо беше прострелян четири пъти миналата седмица, докато поздравяваше сподвижници
Коментари Харесай

Нападателят на Фицо не искал да го убие. Защо е стрелял?

Фицо беше прострелян четири пъти предходната седмица, до момента в който поздравяваше сподвижници след държавно съвещание в централния словашки град Хандлова.

 

Оттогава той претърпя две интервенции в болница в град Банска Бистрица, където към момента го лекуват. Медицинското заведение заяви през днешния ден, че положението му е „ съществено, само че устойчиво “.

 

Нападателят, разпознат като 71-годишния Юрай Цинтула, беше неотложно задържан от защитата на Фицо. В събота съдът го остави в ареста за опит за съзнателно ликвидиране.

 

" По време на разпита той съобщи, че не е бил склонен с политиката на настоящето държавно управление ", написа в правосъдните бележки на арбитър Роман Пуховски.

Документът със заличени имена е изпратен по имейл до Агенция Франс Прес от Катарина Кудякова, представител на Специализирания углавен съд в град Пезинок, ситуиран североизточно от Братислава, където нападателят се яви в събота.

 

Нападателят е подлагал на критика държавното управление на Фицо най-много поради премахването на профилираната прокуратура, офанзивите против медиите, прекратяването на военната помощ за Украйна и връзките с Европейски Съюз.

 

Нападателят, съгласно локалните медии някогашен охранител в търговски център, е декларирал в правосъдната зала, че е решил да извърши нападението на 13 май, два дни преди стрелбата и че никой различен не е знаел за проекта му. Мъжът е употребявал персонален 9-милиметров револвер ЧЗ-75, който е имал от повече от 30 години.

" Мъжът на няколко пъти съобщи, че не е желал да убие Роберт Фицо, само че е желал да го рани и да навреди на здравето му, по тази причина се е целил и го е прострелял в долната част на торса ", написа съдията.

 

" Той схваща, че е работил по изцяло недопустим метод и че не е трябвало да ранява жертвата. Той е трябвало да му даде книга, която е подготвил за него ", се чете в документа.

Според съдията мъжът съжалява за действието си и желае да се извини на премиера, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР