Арестуван е началникът на отдела на Министерството на отбраната на

...
Арестуван е началникът на отдела на Министерството на отбраната на
Коментари Харесай

Арестуваха още един служител на руското МО

Арестуван е началникът на отдела на Министерството на защитата на Руската федерация за обезпечаване на държавна отбранителна поръчка Владимир Вертелецки. Той е упрекнат в корист с власт. Това е заяви формалният представител на Следствения комитет Светлана Петренко, предават съветски медии.

" Ръководителят на отдела на Министерството на защитата на Русия за даване на държавна отбранителна поръчка Владимир Вертелецки е упрекнат в корист със служебни пълномощия при осъществяване на държавната отбранителна поръчка ", сподели Петренко.

Според военните следствени органи на Следствения комитет през 2022 година Вертелецки е приел незавършена работа като част от развойна активност по държавен контракт. В резултат на противозаконните дейности на обвинения страната е претърпяла вреди в размер на над 70 милиона рубли.

Петренко е добавила, че за Вертелецки е определена превантивна мярка задържане под стража.

През последните няколко седмици няколко високопоставени военни се озоваха в следствения арест. Така на 13 май стана известно за задържането на началника на основното ръководство на личния състав на Министерството на защитата Юрий Кузнецов, а на 17 май съдът арестува някогашния пълководец на 58-ма войска Иван Попов.

Първият е упрекнат в приемане на рушвет в изключително огромни размери.

В края на април е задържан заместник-началникът на Министерството на защитата Тимур Иванов, който е отговарл за военностроителния комплекс. Той е упрекнат в рушвет в изключително огромни размери. Според юриста Иванов е упрекнат в подкупи в размер на към милиард рубли и той е краткотрайно отхвърлен от служба.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР