Бившият президент на Маурицио Дзампарини почина на 80-годишна възраст. На

...
Бившият президент на Маурицио Дзампарини почина на 80-годишна възраст. На
Коментари Харесай

Почина босът, отвел Чочев в Серия А и сменил 39 треньори

Бившият президент на Маурицио Дзампарини умря на 80-годишна възраст. На 28 декември 2021 година той бе докаран незабавно в болница в Удине поради перитонит и бе опериран сполучливо. След това обаче положението му се е влошило и малко повече от месец по-късно предприемачът е умрял.
Във футболния свят Дзампарини стана прочут като президент на Палермо, който той закупи през 2002 година и ръководи до 2017 година Именно той притегли българския национал Ивайло Чочев в клуба през 2014 година.
Бизнесменът стана прочут и с честата промяна на треньори в тима - по 3-4 на сезон. Общо в 15-годишния интервал на притежание на Дзампарини са били уволнени 39 треньори. Шефът също по този начин повтаряше някои треньорски назначения, като да вземем за пример Франческо Гуидолин застава отпред на Палермо 4 пъти, а други шестима наставници - най-малко по 2 пъти.
При този президент обаче италианският клуб за първи път от 30 години се завърна в Серия А, игра 5 пъти в евротурнирите и даде път на звезди като Единсон Кавани, Хавиер Пасторе и Пауло Дибала.
Дзампарини напусна света на футбола през 2017 година, като продаде контролния пакет акции на англо-американски консорциум. До последния си ден обаче той изпълняваше ролята на съветник на клуба.
Руският " Евроспорт " напомня, че здравословното положение на предприемача беше разтърсено от изгубването на дребния му наследник Армандо в Лондон и от сърдечния удар, който получи брачната половинка му Лаура Джордани.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР