Бившият началник на венецуелското военно разузнаване Уго Карвахал е бил

...
Бившият началник на венецуелското военно разузнаване Уго Карвахал е бил
Коментари Харесай

Арестуваха Уго Карвахал в Мадрид

Бившият шеф на венецуелското военно разузнаване Уго Карвахал е бил задържан в четвъртък в Мадрид, откакто се е укривал съвсем две години и ще чака екстрадиция в Съединени американски щати, заяви Върховният съд на Испания, заяви Reuters, съобщи организация „ Фокус “.

Американски следователи упрекнаха Карвахал, някогашен военачалник и съдружник на починалия венецуелски водач Уго Чавес, в наркотероризъм и трафик на опиати, обвинявайки него и други, в това число президента Николас Мадуро, че ръководят кокаинов картел. Той и Мадуро отхвърлиха обвиняванията.

След като Върховният съд на Испания утвърди екстрадицията на Карвахал в края на 2019 година, той се скри от управляващите.

В четвъртък испанската полиция и администрацията на Съединени американски щати за битка с опиатите са го наблюдавали до къща в покрайнините на Мадрид и са разрушили бронирана врата, с цел да го намерят вътре.

По прякор „ Ел Поло “ (Пилето), Карвахал е сменял скривалището си на всеки три месеца и е живял в цялостна изолираност, без да излиза на открито или даже да гледа през прозореца, съгласно полицията.

Той е претърпял няколко интервенции за смяна на външния си тип и полицията заяви, че са намерили подправени мустаци, бради и перуки в къщата.

Адвокатът на Карвахал в Испания, Мария Долорес де Аргуел, съобщи, че Карвахал е подал молба за леговище в Испания, което може да забави екстрадицията му.Нито испанското министерство на правораздаването, нито посолството на Съединени американски щати в Мадрид са коментирали задържането му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР