Бившият министър на туризма с тунингована визия Николина Ангелкова е

...
Бившият министър на туризма с тунингована визия Николина Ангелкова е
Коментари Харесай

Опасни връзки: Николина Ангелкова язди Вальо-Златевия… „майбах“

Бившият министър на туризма с модифицирана визия Николина Ангелкова е посипана със златен дъжд от новия си бизнеспартньор – досегашния необут на „ Лукойл “ за България и сегашен туристически магнат Валентин Златев. Освен голямата заплата от 30 000 лв., която ще прибира Ангелкова като част от Съвета на шефовете в туристическото сдружение на Златев „ Тера Уей “, властната дама от Крумовград е получила и служебна лимузина мерцедес „ Майбах “ от правешкия олигарх, с която гордо се разхожда из София.

Преди броени дни Ангелкова смая досегашните си подчинени в Министерстото на туризма, откакто се появи с тузарската лимузина на стойност над 500 000 лева на церемонията на осмите годишни награди, раздавани от ведомството в 5-звездния хотел „ Шератон “ в центъра на София.

Източници на „ Уикенд “ потвърдиха, че през последния месец Ангелкова е засичана неведнъж да се вози в баровското возило, което й било предоставено за прилагане дружно с персонален водач от Вальо Златев. Някои даже настояват, че Николина Ангелкова е миноритарен съучастник на досегашния началник на „ Лукойл “ в новостроящия се 5-звезден хотел в Танзания „ Kempinski Longoza Lodge “ в Националния парк Серенгети. Строежът на хотела в Танзания започва преди няколко месеца, като съгласно формалната информация инвестицията, която ще направи Валентин Златев, е в размер на 72 млн. $. Хотелът се намира в Тарангире в северна Танзания, където са езерото Маняра и парковете за диви животни Нгоронгоро и Серенгети.

Инвестиционният план планува построяването на 75 стаи и жилища и 12 частни вили с три спални, като упованията са хотелът да бъде приключен напълно в края на 2024 година и да стартира да приема богати сафари фенове от началото на 2025 година

Реклама

Николина Ангелкова стана публично част от управата на туристическата империя на Валентин Златев на 17 ноември т.г., когато беше вписана в Съвета на шефовете на „ Тера Уей Инвестмънт Груп “. Компанията е притежател на хотелите на някогашния началник на „ Лукойл “ за България, а активите на сдружението възлизат на над 160 млн. лева Компанията ръководи общо 7 хотела – пет в Слънчев бряг и Обзор, един в Правец и 5-звездния в центъра на София „ Хаят Риджънси “, построен върху мястото на някогашния хотел „ Сердика “.

Смущаваща детайлност към назначението на Ангелкова в директорския ръб на туристическата империя на Валентин Златев е събитието, че в качеството си на министър на туризма напролет на 2018 година тя е подписала контракт за отдаване на концесия на морския плаж Свети Влас на „ Тера тур Сървиз “, а също така е категоризирала два от морските хотели на Валентин Златев, заобикаляйки куп административни процедури.

Докато беше министър на туризма, Николина Ангелкова се прочу със скъпия си и първокласен усет, демонстриран посредством дизайнерските тоалети и дамски чанти, с които се появяваше на публични събития. През 2017 и 2018 година Ангелкова стигна до Холивуд, като присъстваше на две следващи церемони по връчването на филмовите награди „ Оскар “.

Тогава се появиха подозрения, че министърката на туризма се е сдобила с ВИП предложения на гърба на данъкоплатците, плащайки нерегламентирано на американски лобисти за наличието си на аления килим. Според изказвания на самата Ангелкова, тя сама е поела разноските си за Оскарите и е участвала на блестящото събитие в персонално качество.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР