Бившият депутат от Изправи се БГ! Ние идваме! Мария Капон

...
Бившият депутат от Изправи се БГ! Ние идваме! Мария Капон
Коментари Харесай

Капон: Има закононарушения, свързани с бюджета

Бившият народен представител от " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мария Капон желае чуване в Народно събрание на министрите на финансите и културата поради престъпления, свързани с държавния бюджет.

Според нея има мистериозна липса на 12 млн. лева за музеи и библиотеки, които са гласувани от депутатите, само че ги няма в постановлението на Министерски съвет, след което обаче те се появяват с преправяне на бюджета отвън Народното събрание.

Парите са за заплати и комунални разходи, добави Капон.

" Тези пари ги имаше в две от точките в член 19 и 30 и в един миг се оказа при обнародването, че те изчезнаха, просто ги няма, след което забележете през вчерашния ден с постановлението ги няма, след което още веднъж се качва ново предложение за разпореждане на Министерски съвет. Абсолютно друго с един отчет от министъра на финансите и там тези пари към този момент са 12 милиона, с 3,8 милиона по някакви пера да се усилят заплатите “, разяснява Капон.

Според нея по този метод се преработва бюджета, откакто той е гласуван от Народното събрание и се прави разпореждане, в което се трансформира политиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР