Битовите сметки за ток ще скочат болезнено, ако Европа затвори

...
Битовите сметки за ток ще скочат болезнено, ако Европа затвори
Коментари Харесай

Поляк брани българската енергетика: Не затваряйте ТЕЦ-овете, токът ще стане като в дискотека!

„ Битовите сметки за ток ще скочат мъчително, в случай че Европа затвори ТЕЦ-овете в България “. Това съобщи полският енергиен специалист Кажимеж Станкевич пред камерите на „ България он ер ”. Той е взел участие в строителството на най-големите централи у нас.

„ Топлоелектрическите централи, които създават ток, са съществена част от енергийната ни система. Затварянето даже и единствено на 40% от тях ще сътвори проблем “, изясни Кажимеж Станкевич, който е работил по построяването на АЕЦ " Козлодуй ", а по-късно взе участие в основаването на стратегически обекти като ПАВЕЦ " Чаира " и централите в Маришкия басейн.

" Ще имаме дискотека в зареждането с електрическата сила, обаче това ще го заплати обществото, както през 1994 година ", съобщи енергийният специалист.

„ Ако част от централите затворят, ще се разчита на водните централи и на АЕЦ " Козлодуй ". Но е допустимо нуклеарната централа да не се оправи. Пускането на нова нуклеарна централа ще отнеме минимум 10 години от решението за построяването ѝ “, разяснява Станкевич.

Тъжен е фактът, че поляк брани българските централи повече от родния ни политически хайлайф. Вчера хиляди български енергетици и миньори се обърнаха с остро отворено писмо до водещите български институции, в което молят Президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност, който да разиска бъдещето на въглищната енергетика.

 

Работниците заплашиха с митинги, в случай че към този момент подписаните задължения за затваряне на ТЕЦ- овете не се ревизират.

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР