Биткойнът и другите криптовалути поскъпнаха, след като Министерството на финансите

...
Биткойнът и другите криптовалути поскъпнаха, след като Министерството на финансите
Коментари Харесай

Рали на биткойна след изявление на финансовото министерство на САЩ

Биткойнът и другите криптовалути нарастнаха, откакто Министерството на финансите на Съединени американски щати показа детайлности за предстоящото по-късно тази седмица сключване на изпълнителна заповед на президента Джо Байдън, която наподобява ще бъде благосклонна към цифровите активи, написа Си Ен Би Си.

Към 11:00 часа българско време биткойнът се търгува за 42 333,49 $, което е растеж от 9,16% за последните 24 часа. Етерът пък се разменя за 2 758,57 $, което е покачване със 7,03%.

Ралито на криптовалутата стартира, откакто Министерството на финансите разгласява онлайн изказване в отговор на идна изпълнителна заповед на президента на Съединени американски щати по отношение на криптовалутите. Малко по-късно обаче изказването на министъра на финансите Джанет Йелън беше отстранено.

Във към този момент отстраненото изказване на Министерството на финансите се споделя, че изпълнителната заповед приканва за повсеместен метод към създаване на политиката за цифрови активи и че държавните организации ще координират работата си, ориентирана към бранша.

Търговците към момента чакат окончателната изпълнителна заповед, само че появилото се известие обнадежди търговците.

„ Изтеклото изказване на Министерството на финансите беше приветствано от крипто пазара, защото наподобява се концентрира върху развиването на промишлеността, а не върху налагането на нереалистични регулации “, сподели Юя Хасегава, пазарен анализатор в японската борса за криптовалута Bitban.

Камерън Уинкълвос, съосновател на борсата за криптовалута Gemini, назова изпълнителната заповед „ градивен метод за деликатното контролиране на криптовалутите “.

Докато страни като Китай започнаха ограничения за възбрана на търговията с криптовалута, други като Ел Салвадор го прегърнаха. В момента Съединени американски щати нямат рамка на високо равнище за създаване и контролиране на криптовалути, което провокира опасения, че страната може да изостане в тази сфера.

Миналата година борсата за криптовалути Coinbase съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да основат нов регулатор, който да следи пазара на цифрови активи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР