Бихме Амстердам по лалета. Това стана ясно на церемония по

...
Бихме Амстердам по лалета. Това стана ясно на церемония по
Коментари Харесай

София би Амстердам по лалета

Бихме Амстердам по лалета. Това стана ясно на гала по засаждане на лалета в столицата. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева посади особено селектирани лалета , дарени от Холандия във връзка 110 години от установяването на двустранните дипломатически връзки.

Лалетата са от особено селектирания вид " Сердика ". Цветовете им са като тези на българския трикольор - бяло, зелено и алено. Сертификат за дарението бе връчен на Екатерина Захариева от външния министър на Холандия Стеф Блок по време на визитата му у нас през юни.

На церемонията по засаждането участваха още столичният кмет Йорданка Фандъкова и посланикът на Кралство Нидерландия в София Берендина Мария Тен Тъшър. Това са особено селектирани лалета, наречени Сердика, посочи първият ни посланик.

Много се надявам те да красят нашата красива столица и да бъдат наслада, както за жителите на София, по този начин и за нейните посетители , пожела тя. България от своя страна е подарила на холандското държавно управление и на холандския народ 110 рози дамасцена.

Намерихме място, в което да посадим тези лалета, не ми се искаше да бъде в двора на Министерство на вътрешните работи, желая да бъде някъде в центъра на София , разкри Захариева.

С Холандия София има обичайно доста близки връзки , похвали се кметът Йорданка Фандъкова. София се трансформира в пъстър и зелен град през последните години ,отчете тя. Вече са засадени есенните луковици, които през пролетта ще красят града ни. Над 600 000 луковици са засадени, като над 300 000 са лалетата. По улиците и градините на София има доста повече лалета, в сравнение с в Амстердам , регистрира градоначалникът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР