Бетите са популярни аквариумни рибки. Те достигат размери от около

...
Бетите са популярни аквариумни рибки. Те достигат размери от около
Коментари Харесай

С какви рибки могат да живеят бетите?

Бетите са известни аквариумни рибки. Те доближават размери от към 6 см и краската им обгръща огромна палитра от цветове, кой от кой по-завладяващ. Храненето на рибки бети е извънредно елементарно за следване - могат да се хранят както с люспеста храна за рибки, по този начин и със замразени или сушени хиноромус и скариди.

Те са едни от най-лесните за развъждане рибки, изключително в случай че си имате единствено една на брой или няколко бети дружно. Особеност при тях е, че мъжкият е извънредно нападателен към други мъжки от своя тип.

Заради това е наложително да държите в един аквариум единствено един мъжки и останалото да са женски. За благополучие, тази експанзия нормално не се демонстрира към други типове рибки, даже от мъжки пол.

С какви рибки могат да живеят бетите?

Бетите обичат спокойни води и доста растителност и места, в които могат да се крият. Следователно не обичат доста енергични риби, по тази причина бетите биха съжителствали добре с рибки гупи, тетри, молинезии и хелери. Това са по-лениви рибки.

Гупите са дребни миролюбиви аквариумни рибки, достигащи размери от 4-6 см. Те са толкоз непретенциозни, че в случай че аквариумът не е претъпкан с гупи, можете да си ги гледате даже без филтър за водата.

 Губи и бети могат да живеят дружно Снимка: Zucky123/pixabay.com

Единствено имат потребност от повече пространство за плуване. Те са миролюбив тип, тъй че за тях е най-добре да се комбинират с други мирни и не доста огромни типове рибки.

Тетрите са доста постоянно срещани стадни рибки. Поради това е целесъобразно да имате най-малко 10 дружно защото другояче се усещат застрашени и стресът може да докара даже до гибел.

Тетри можете да откриете във всевъзможни размери и цветове. Каквито и да вземете, можете да храните тетрите с композиция от жива, замразена и суха храна. Те са много плашливи тъй че е добре да се комбинират с други миролюбиви риби.

Молинезиите също ни дават богат избор от разцветки, някои даже са се получили изкуствено след кръстоска сред разнообразни типове. Те обичат да им е пространно и да има задоволително растителност в близост, която да не ги лимитира обаче.

Те са нормално миролюбиви и обичат да живеят на групи с други риби с сходни размери и същите условия за средата.

Хелерите са известен тип домашни риби поради лесното им развъждане и разнообразните им краски. Те са малко по-активни от бетите и другите нагоре изброени, тъй че е по-добре аквариумът да е по-голям, с цел да не се смущават едни други.

 Съвместимост на рибките бети с други рибки

Те са всеядни рибки, тъй че могат да хапват както замразена, по този начин и прясна храна или гранули. Една специфичност при тях е, че аквариумът, в който отглеждате хелерите, би трябвало да е затрупан, тъй като мъжките имат наподобяващ меч тумор в долната част на задната си перка, което се употребява нормално за заплашване на другите мъжки рибки, само че може и да се употребява за подскачане, което пък води до заплаха да намерите някоя рибка на пода до аквариума.

Това са рибки, с които могат да живеят бетите. Не забравяйте обаче да наблюдавате питомците си, когато си съберете са пръв път, тъй като постоянно можете да останете сюрпризирани от държанието на рибките.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР