Българско участие имаше днес в полуфиналите на световното първенство по

...
Българско участие имаше днес в полуфиналите на световното първенство по
Коментари Харесай

Българско участие в полуфиналите на световното първенство за жени

Българско присъединяване имаше през днешния ден в полуфиналите на международното състезание по баскетбол за дами в Сидни, Австралия. Спортният шеф на НБЛ Сандра Велчева – Хънт бе комисар и изгледа от масата новото рекордно показване на националния тим на Съединени американски щати.

Американките победиха Канада с 83:43 и се класираха за седми следващ край на шампионата на планетата. Това е най-голямата разлика, с която тим печели полуфинал в историята на Мондиала. Канадките пък записаха анти-рекорд – с минимум вкарани точки в тази фаза на шампионата.

В другия полуфинал домакинът Австралия излезе против Китай.

Така за пръв път от 1994 година нито един европейски отбор не съумя да стигне до финалната четворка на Световното състезание.

Сандра Велчева-Хънт имаше много натоварено състезание, като преди този момент бе на масата за четвъртфиналната среща сред Съединени американски щати и Сърбия, а също и за дуелите от груповата фаза Китай – Босна и Херцеговина, Мали – Австралия, Босна и Херцеговина – Пуерто Рико, Пуерто Рико – Белгия, Франция – Япония, Съединени американски щати – Босна и Херцеговина и Австралия – Япония.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР