Българският отбор по лека атлетика остана на последното шесто място

...
Българският отбор по лека атлетика остана на последното шесто място
Коментари Харесай

Лекоатлетическият отбор на България на Европейските игри ще мине през 1/4-финал

Българският тим по лека атлетика остана на последното шесто място в четвърта серия на отборното съревнование на Европейските игри в Минск, откакто съумя да събере единствено 34 точки. Но това не е край за отбора, защото има късмет да продължи напред през четвъртфиналите.

Българският тим беше в група с Украйна, Испания, Дания, Португалия и Турция, като напред на полуфиналите се класират единствено спечелилите от Украйна. В другите три потока не престават Германия, Русия и Чехия.

Най-много точки - 10, за родния състав донесе Инна Ефтимова, която приключи втора в бягането на 100 метра с персонален връх за сезона от 11.71 секунди. Милена Миткова съумя да се подреди на 3-о място в скока на дължина, изпреварвайки Диаме Фатима (Испания), и прибави още 8 точки за българския отбор.

Спринтьорът Станимир Минчев зае пето място на 100 м при мъжете с персонален връх за сезона от 11.21 секунди и добави още 4 точки. Пети места и по 4 точки записаха още Станислав Станков на 110 метра с трудности - 14.36 секунди, негов персонален връх за сезона, и Михаела Петкова на копие.

На 100 метра с трудности Ива Александрова приключи шеста с персонално достижение за годината от 14.22 секунди. Голямата звезда на България във високия скок Тихомир Иванов не съумя нито веднъж да преодолее 2.28 метра и по този начин не съумя да донесе точки на тима.

В смесената щафета на 4 по 400 метра българите заеха шесто място с 3:29.25 минути. В смесената щафета гонене родните спортисти стартираха с 14 секунди пасив след водачите от Украйна и финишираха шести с 4:43.51 мин. За България бягаха Михаил Гаргов, Мартин Проданов, Полина Тодорова и Никол Андонова.

Четвъртфиналните серии и елиминации, където ще взе участие България, ще се проведат във вторник. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР