Българският национален отбор по волейбол постигна втора поредна победа в

...
Българският национален отбор по волейбол постигна втора поредна победа в
Коментари Харесай

Националният ни тим по волейбол върви по план на квалификациите за Европейско първенство

Българският народен тим по волейбол реализира втора поредна победа в квалификациите за Евроволей '21, надигравайки Израел с 3:0 (27:25, 25:16, 25:21). Срещу домакините на шампионата българите не позволиха неточност и взеха дуела в три гейма.

Силен мач за успеха изигра Цветан Соколов, който още веднъж беше най-резултатен. Освен него с положителни изяви се отличиха Алекс Грозданов и Тодор Скримов.

Първият гейм беше оспорван, като разликата беше дребна. След 15-ата точка България натрупа задатък, само че го пропиля в края на частта, когато се стигна до 24:24. Въпреки това българският състав сподели темперамент и здрави нерви, с цел да измъкне гейма с 27:25.

Във втората част българите не оставиха никакъв късмет на Израел. От началото " лъвовете " натрупаха удобен задатък и затвориха гейма с 25:16. Пранди пусна на терена Тодор Скримов вместо Аспарухов, който усъвършенства посрещането, само че и успеваемостта в офанзива.

Повече нерви имаше в третата част. Израел поведе с две точки, след което за невъздържано държание на Пранди домакините получиха още една точка служебно. Преднината на Израел стигна до 4 точки, само че българите се събраха в края на гейма. С 25:22 беше затворен и мачът.

Следващият дуел на България е против Австрия в събота (16 януари).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР