Китайските въоръжени сили започнаха военно учение около Тайван рано в

...
Китайските въоръжени сили започнаха военно учение около Тайван рано в
Коментари Харесай

Китай започна военно учение край бреговете на Тайван

Китайските въоръжени сили започнаха военно обучение към Тайван рано в четвъртък сутринта, заяви Ройтерс.

Маневрите с присъединяване на армията, флота, военновъздушните сили и ракетните войски стартира дни откакто новият президент на Тайван Джими Лай встъпи в служба и прикани Пекин да приключи заканите си.

Учението се концентрира върху взаимни патрули с морска и въздушна бойна подготвеност, прецизни удари по основни цели и интегрирани интервенции във и отвън островната верига, с цел да се ревизират " взаимните действителни бойни качества " на силите, споделиха китайските военни.

" Това е и мощно наказване за сепаратистките дейности на силите за самостоятелност на Тайван и строго предизвестие против намесата и провокациите от страна на външни сили ", се споделя още в известието.

Тайван е самостоятелен от 1949 година, когато националистите бягат на острова след провалянето си от комунистическите сили в гражданската война в континенталната част на Китай.

Пекин счита демократично управлявания остров за част от своята територия и не изключва потреблението на мощ, с цел да го сложи под собствен надзор.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР