Една истински силна и здрава връзка предполага емоционална близост и

...
Една истински силна и здрава връзка предполага емоционална близост и
Коментари Харесай

Вижте 10 признака на емоционална дистанция във връзката

Една същински мощна и здрава връзка допуска прочувствена непосредственост и фамилиарност. Когато сътрудниците са задоволително близки, с цел да не позволяват нищо да застане сред тях – хора, проблеми, компликации, спорове, провокации, това прави връзките им същински непоклатими и здрави.
Но когато сред сътрудниците се загнезди прочувствена отдалеченост, това може да се трансформира в проблем, по-голям от който и да е спор или нерешим проблем. Емоционалната отдалеченост е в положение да утежни връзките дотам, че да се трансформира в непреодолимо затруднение, от време на време даже повече от изневярата.
Кои са 10-те признака на прочувствената отдалеченост в една връзка?

1. Влошена връзка.
Ако сте почнали да изпитвате компликации в общуването, не споделяте, не си разказвате по какъв начин е минал денят, не изпитвате предпочитание да се обадите първо на колегата си, когато имате вест – всичко това е доста неприятен симптом на влошена връзка посред ви. Тя е предходник на прочувствената отдалеченост, която унищожава връзките.

2. Липса на фамилиарност.
Ако сте се отдалечили прочувствено един от различен, евентуално сте изгубили и желанието за секс. Физическата непосредственост е нужда, която обаче зависи освен от потребностите на тялото, само че и на душата. Ако се чувствате прочувствено отдалечени, това ще ви кара да изпитвате намалено либидо.

3. Избягвате споровете.
Конфликтите са показателни в доста връзки. Ако ги има непрекъснато, това е неприятен симптом на недоразумение във връзката. Но и в случай че ги избягвате, това също демонстрира нередности. Избягването на споровете постоянно е подбудено от отвращение да спорите за едно и също всякога без излаз от обстановката. Възможно е да сте почнали да избягвате споровете и тъй като сте прочувствено отдалечени и не ви пука за връзката.

4. Липса на благополучие.
Ако сте почнали да се чувствате нещастни във връзката си, това е един от знаците на прочувствена дистанцираност и отдалечаване един от различен.

5. Разлики в прочувствените потребности.
Не всеки човек има идентични прочувствени потребности с тези на колегата си. Когато тези разлики се окажат прекомерно огромни и стартират да уголемяват пропастта посред ви е доста евентуално да започнете да изпитвате прочувствена отдалеченост.

6. Липса на прочувствена поддръжка.
Друг симптом на прочувствената дистанцираност е отсъствието на поддръжка. Не усещате поддръжката на колегата си, когато имате потребност от това. Вие самите не полагате старания да му засвидетелствате поддръжка, когато той се нуждае, тъй като не го смятате за належащо. Така попадате в обаян кръг на все по-осезаемо прочувствено отдалечаване един от различен.

7. Нарастваща потребност да сте сами.
Изтощили сте се от наличието на колегата си. Непрекъснато се нуждаете от време, прекарано уединено или с други хора. Всячески се пробвате да се дистанцирате физически от колегата си. Това подсказва прочувствено отделяне, което не вещае нищо положително за връзките.

8. Не прекарвате качествено време дружно.
Показател за прочувствена отдалеченост във връзката е, когато сте почнали да прекарвате все по-малко качествено време дружно. Просто съществувате под един покрив, само че не вършиме нищо дружно. Спрели сте да спортувате дружно, да се забавлявате, да практикувате обичаните си занимания или занимания. Не изпитвате потребност да излизате дружно или да се срещате с общите си другари. Всичко това демонстрира, че сте отдалечени прочувствено един от различен.

9. Между вас се е натрупал стрес.
Стресът е на всички места към нас в всекидневието ни, в работата, в проблемите, с които се сблъскваме, с непредвидените обстановки. Когато сте прочувствено близки с половинката си, стресът не може да ви събори. Партньорът ви ще бъде вашият кей, на който ще избягате от напрежението и който ще ви помогне да се справите с него. Но когато стресът е навлязъл и във връзката ви, повишил е напрежението сред вас и е образувал все по-голяма бездна посред ви, това основава прочувствена отдалеченост.

10. Чувствате се потиснати. 
Ако връзката ви ви кара да се чувствате потиснати и по-скоро мечтаете да избягате, в сравнение с да се пробвате да оправите връзките си, това е симптом на отдалечаване. Липсата на връзка, схващане, нагнетяването на напрежение водят до все по-осезаема прочувствена отдалеченост и отвращение за усърдие във връзката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР