Полицай от Районното управление в Твърдица е отстранен временно от

...
Полицай от Районното управление в Твърдица е отстранен временно от
Коментари Харесай

Полицай от РУ-Твърдица е отстранен заради клип със сексуално съдържание, изпратен на дете

Полицай от Районното ръководство в Твърдица е отхвърлен краткотрайно от служба след издание на негов клип със полово наличие в обществените мрежи. Обвинението е, че служителят на реда го е изпратил до невръстен.

Кадрите са били изпратени до момче с подправен профил на момиче . Той е старозагорски възпитаник , отхвърля да застане пред камера и поради това анонимно споделя пред „ bTV “ по какъв начин е почнало всичко. Миналата есен той и група младежи са били спрени от служител на реда в Твърдица. По думите му служителят на Министерство на вътрешните работи е опитал да флиртува с момиче от компанията му. Това го е провокирало да си направи подправен профил на 13-годишно момиче. Същият служител на реда се свързал с новото „ момиче “ . Той отправил към нея полови оферти и подмятания , без значение че момчета зад профила неколкократно подчертало, че е 13-годишно момиче. За служителя на реда възрастта не била проблем . За себе си той споделил , че е над 30 и не крие, че е служител на реда . Няколко дни след началото на чата е изпратил клип със полово наличие , в края на който се виждало лицето му .  

Шокираното момче посочило видеото на другари , а те го разгласили в обществените мрежи.  Полицията се е самосезирала , а момчетата са били разпитани. По случая работят и от отдел „ Киберсигурност “ към Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “.

От полицията в Сливен отхвърлят коментар , само че в документално мнение показват, че служителят е краткотрайно отхвърлен от работа . В него написа:

„ Във връзка с тиражирани в обществените мрежи видеоклипове и мнения със смущаващо и нецензурно наличие, касаещи възможното присъединяване на полицейски чиновник от РУ-Твърдица е стартирано дисциплинарно произвеждане. Относно случая в ОДМВР-Сливен не са постъпвали публични сигнали и тъжби от наранени лица.

Ръководството на Областната дирекция се самосезира неотложно при започване на месец май след изявленията. По случая са разпитани лица, имащи касателство към изявленията, като процесуалните дейности, по отношение на инспекцията на обстоятелствата и събитията не престават.

Служителят е краткотрайно отхвърлен от служба до привършване на производството.

По случая е стартирано следствие и в Дирекция „ Вътрешна сигурност ” предвид на първични данни за осъществено закононарушение от общ темперамент.

Полицията моли към всички наранени лица и такива, които разполагат с информация, да окажат подпомагане по следствието. Могат да се свържат с дежурен полицейски чиновник на тел. 044 644 323, 044 644 495 и на електронната поща на ОДМВР-Сливен [email protected], анонимността им е обезпечена. “

Заплатите в България: Драстични разлики сред столицата и останалите области

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР