Български спортен тотализатор осигури професионалните топки, с които ще се

...
Български спортен тотализатор осигури професионалните топки, с които ще се
Коментари Харесай

Спорт Тото подкрепи БФС с 600 000 лв

Български състезателен тотализатор обезпечи професионалните топки, с които ще се играят формалните срещи на всички 14 тима от идното футболно състезание от Първа лига. Това стана ясно на специфичното събитие, на което участваха министърът на младежта и спорта – Красен Кралев, изпълнителният шеф на БСТ – Дамян Дамянов и президентът на БФС – Борислав Михайлов, представители на тимовете от Първа лига и други Това е началото на втория тригодишен контракт сред БСТ и БФС на стойност 600 000 лв.. Тази година родните професионални футболисти ще играят с формалната топка за квалификациите на Евро 2020.
            „ Доставянето на футболните топки от страна на спортния тотализатор и от страна на ММС са един значим миг за школите, тъй като по този начин даваме опция да има феърплей с професионални топки на най-елитното ни равнище – всички тимове да могат да играят при равни условия “, сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на събитието. Министърът акцентира също, че БСТ е „ единствената икономическа институция, която подсигурява големи пари за българския спорт. Ежегодно са близо 30 милиона, които образуват част от бюджета на министерството, които отиват за българския спорт “. От своя страна ръководителят на БФС Борислав Михайлов също благодари на тотализатора за помощта за българския футбол.
               „ Радваме се, че продължаваме партньорството сред Български състезателен тотализатор, Министерство на младежта и спорта и Български футболен съюз. БСТ постоянно е подкрепяло спорта, като за всички 62 години от съществуването на СПОРТ ТОТО общата сума дадена за развиване на физическата интензивност и на федерациите у нас надвишава 5 милиарда лв.. Това е нашата задача, поради това оказваме помощ и на българския футбол. В този смисъл, имам вяра, че осигурявайки за четвърта поредна година професионални футболни топки от най-голям клас спомагаме за по-добри условия за срещите на тимовете от Първа лига “, добави още господин Дамян Дамянов. Той пожела триумф и доста голове с новите топки на всички тимове, като напомни, че през далечната 1957 година тотото е почнало своята активност точно със залагания във футболни срещи в игрите на Тото 1.                Около 1/3 от постъпленията в игрите на Български състезателен тотализатор се заделят за развиването на спорта в България. Така всеки участник в тото игрите действително поддържа развиването на спорта, подкрепя триумфите на нашите първенци, само че и също по този начин дава принос за развиването на физическото образование измежду децата в учебните заведения, за построяването на спортни площадки, зали, уреди.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР