Българката Магдалена Малеева ще си партнира с австралийката Рене Стъбс

...
Българката Магдалена Малеева ще си партнира с австралийката Рене Стъбс
Коментари Харесай

Магдалена Малеева ще участва на двойки в турнира на легендите на “Ролан Гарос“

Българката Магдалена Малеева ще си партнира с австралийката Рене Стъбс в шампионата на легендите на Откритото състезание на Франция по тенис.

В конкуренцията през тази седмица ще вземат участие общо осем двойки от някогашни огромни състезателки със специфична покана на уредниците.

Малеева и Стъбс са в група " Б " дружно с дуетите Чанда Рубин (САЩ)/Сандрин Тестю (Франция), Даниела Хантухова (Словакия)/Мартина Навратилова (САЩ) и италианките Флавия Пенета/Франческа Скиавоне.

В група " А " пък са представителките на домакините Татяна Головин/Натали Тозиа, американките Линдзи Дейвънпорт/Мери Джо Фернандес, Ива Майоли (Хърватия)/Мери Пиърс (Франция) и аржентинките Хисела Дулко/Габриела Сабатини.

51-годишната Стъбс е някогашна номер 1 в международната класация на двойки. Тя има финали във всичките четири шампионата от Големия шлем при дамските дуети, като е печелила Откритите шампионати на Австралия (2000), на Англия (2001 и 2004) и на Съединени американски щати (2001). На " Ролан Гарос " е вицешампионка през 2002 година. Тя има общо 60 трофеи в шампионатите на Женската тенис асоциация (УТА) на двойки, в това число и на Финалния шампионат на УТА през 2001 година.

47-годишната Малеева е достигала до четвъртото място в света на сингъл, като има общо 10 трофеи поединично в 21 финала в кариерата си. При женските двойките тя е спечелила 5 трофея от 10 финала, а най-предното й класиране в ранглистата на УТА при дуетите е 13-ото място.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР