Според Украйна Владимир Путин се опитва да заблуди света, като

...
Според Украйна Владимир Путин се опитва да заблуди света, като
Коментари Харесай

Зеленски: Единствено агресорът има интерес от войната

Според Украйна Владимир Путин се пробва да заблуди света, като декларира желание за подготвеност за договаряния. Володимир Зеленски реагира на последното изявление на съветския президент в Минск, като подсети, че само агресорът има интерес от войната. Анализът на Института за проучване на войната сочи, че Москва води хибридна война посредством целенасочени изявления и осведомителни акции. С тях се цели съперникът да вземе решения, които облагодетелстват Русия.
Прочетете още
Украинският външен министър Дмитро Кулеба уточни, че Владимир Путин се пробва да провали мирния конгрес на върха в Швейцария, като употребява антуража си за изпращане на " звучни сигнали " за готовността си да спре войната. Според съветника на украинския президент Михайло Подоляк, Путин желае Западните демокрации да одобряват проваляне.

" Путин освен желае да провали мирната среща на върха и прави доста, с цел да реализира тази цел. Той също по този начин се опасява от резултатите от тази среща. Светът е в положение да принуди Русия към мир и съблюдаване на интернационалните правила за сигурност. Русия не може да опълчи нищо на световното болшинство ", безапелационен е Володимир Зеленски - президент на Украйна.

Според Института за проучване на войната дейностите на Кремъл след декември предходната година, в това число сегашната офанзива в Харковска област, демонстрират повече интерес към максималистична победа, в сравнение с към споразумяване, замразяващо фронтовата линия. В Беларус Путин повдигна въпроса с кого ще договаря Москва, откакто сложи под въпрос статута на Зеленски след формалния завършек на президентския му мандат.

" Никой в света не е заинтересуван от тази война като се изключи самия агресор. Мирната среща е формат, който няма да разреши на Путин да продължи да лъже. А без неистини, той е безусловно нищо. Благодаря на всички по света, които ни помогнаха да организираме срещата и демонстрираха водачество за приближаването към същински мир ", акцентира Зеленски.

Москва ще употребява всяко преустановяване на огъня, с цел да приготви бъдещите си настъпателни интервенции в Украйна, отбелязва анализът на Института за проучване на войната.

Финансовите министри от Г-7 показаха увереност да засилят финансово-икономическите наказания против Русия, с цел да лимитират нейните доходи и опциите ѝ за финансиране на нашествието в Украйна.

Американският представител Джанет Йелън съобщи, че заем за Украйна, гарантиран с приходите от замразените съветски активи, е " главната опция ", която ще обсъдят водачите от Г-7 на срещата си през юни. Йелън добави, че не желае да изключва нито една опция отсега нататък.

След среща с сътрудниците си от Голямата седмица в Северна Италия американският финансов министър заяви, че проектите за съветските активи имат необятна поддръжка и остава да се свърши " още много работа " за превръщането им в действителност. Тя уточни нуждата тези проекти да бъдат подкрепени и от 27-те страни от Евросъюза.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР