Пловдивският апелативен съд отмени присъдата от 2 години и 8

...
Пловдивският апелативен съд отмени присъдата от 2 години и 8
Коментари Харесай

Отмениха затвора на шофьорка, за катастрофа с две жертви край Пловдив

Пловдивският апелативен съд анулира присъдата от 2 години и 8 месеца затвор на Стефка Стефанова, която на 4 септември 2020 година на разклона за село Куртово челно се сблъска с различен автомобил. При злополуката починаха 34-годишен мъж и 74-годишната майка на Стефанова.
Прочетете още
През януари тази година дамата беше наказана на първа инстанция, откакто призна напълно обстоятелствата и събитията, по този начин както са разказани в обвинителния акт и се употребява с 1/3 по-ниска присъда от наложената. Магистратите лишиха Стефанова и от право да управлява  МПС за период от 4 години , като със същата присъда Окръжният съд я осъди да заплати на всеки от 8-те частни обвинители разходи за повереник в  размер на по 6000 лева за всеки от тях, или общо сумата от 48 000 лв..

След присъдата всички страни останаха недоволни от наказването и апелираха пред Апелативния съд. Преди дни магистратите са отменили наказването и са постановили делото да се върне за ново разглеждане от различен състав на Окръжния съд. В претекстовете на апелативните магистрати е посочено, че в началото процесът е почнал по общия ред с разпит на очевидци и движимости лица, а в следствие, след отдръпването на един правосъден заседатели е извършено ново разпоредително съвещание и делото е завършило по една от съкратените процедури, което от своя страна е нарушаване на процесуалните процедури.

Така, съвсем 4 години след трагичния случай, делото към момента не е изяснено и процесът против Стефка Стефанова ще стартира изначало.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР