България устойчиво привлича все повече туристи през последните години. През

...
България устойчиво привлича все повече туристи през последните години. През
Коментари Харесай

Привличаме все повече туристи от Далечния Изток


България стабилно притегля от ден на ден туристи през последните години. През 2017 година посрещнахме близо 8,9 млн. непознати туристи, което е над 7% растеж по отношение на рекордната до тогава 2016-а. Туристи от далечни пазари като Индия и Китай също все по-често избират страната ни като дестинация и ние работим интензивно за привличането им. Това заяви пред медии в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова след откриването на 14-ото туристическо ревю " Уикенд туризъм”. То е придружено от фестивал на туристическите анимации. Например китайските туристи с издадени шенгенски визи могат да идват у нас, без да е належащо да вадят български визи.

Ангелкова акцентира, че ведомството има чудесно съдействие с Министерство на външните работи за ускореното издаване на туристически визи и се обмислят опциите за изнесени визови центрове в Китай и други страни по сходство на сполучливата процедура с Руската федерация, като първо ще се създадат съответните разбори. Това партньорство сред министерствата ще насърчи плануваните взаимни балкански направления, които инициирахме, и ще подкрепи туристическите пакети с Гърция, Румъния, Турция, Сърбия. България, Кипър, Хърватска и Румъния признават взаимно издадените от тях двукратни и многократни входни визи за влизане на територията на съответните страни.

Министърът обърна внимание, че двете институции обмислят и законови благоприятни условия да се издава позволение за престояване над 90 дни за задгранични жители от трети страни, наети в туризма като сезонни служащи без съществуване на виза за дълготрайно престояване. Това ще удължи дейните сезони, ще улесни работодателите и е един от методите да се преодолее краткотрайно дефицитът на фрагменти в бранша. Очаква се това лято да бъдат наети такива чиновници от Украйна, Беларус, Молдова, като интерес има и от жители на Филипините, Тайланд, Индонезия. Сезонни служащи от трети страни се търсят към този момент освен за летните ни курорти, само че и за зимния сезон, акцентира Ангелкова.

Тя посочи смисъла на разговора с огромните туроператори като ТУИ, Томас Кук и други за привличане на повече туристи освен към черноморските ни курорти, само че и към градове като Русе и Велико Търново, които имат доста богата история и просвета. Дунавският град ще бъде един от домакините на международното състезание по волейбол през септември и е включен в специфична промоционална акция. За неговото разпространение като дестинация значителен принос има и единственото в България профилирано ревю за уикенд туризъм с обичаен сътрудник Министерството на туризма, сподели още тя.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР