България три мотивирани становища за нарушения и едно предупреждение от

...
България три мотивирани становища за нарушения и едно предупреждение от
Коментари Харесай

България се сдоби в Брюксел с още 4 наказателни процедури

България три стимулирани мнения за нарушавания и едно предизвестие от Европейската комисия, с което способства да резервира от предходната година като страна, която не съблюдава нормативите в Европейски Съюз. Мотивираните мнения са втората фаза на наказателните процедури, след което Еврокомисията може да даде страната на съд, в случай че до два месеца не рапортува за поправителни ограничения, които да удовлетворят Брюксел. Предупредителното писмо е първият стадий със период също от два месеца за отговор от предизвестената страна.

Най-фрапантното нарушаване е, че страната ни не е подсигурила вярното транспониране на регламентите на Европейски Съюз за правото на информация по наказателни каузи. Директива от 2012 година подсигурява на хора, против които се водят такива процедури, да бъдат правилно и навременно осведомени за техните права, да имат достъп до юрист или безвъзмездни юридически препоръки.

В друго стимулирано мнение ЕК призовава България да дава информация за предварителните си оценки на рисковете от наводнения и при нужда да ги обновява.

Трето стимулирано мнение показва, че търговията с минерална и изворна вода в България не съблюдава едно главно европейско предписание - да показва ясно названието на извора и да не позволява продажбата на бутилирана вода с разнообразни названия от един извор.

Предупредителното писмо е, че страната ни към момента не е почнала да издава новия тип разрешителни за престояване на жители на страни отвън Европейски Съюз. Целта на това условие е да се уеднаквят процедурите и документите в Европейски Съюз по отношение на жителите от трети страни. Регламентът за този тип документи е обновен и допълнен през 2017 година, с цел да се избегнат фалшификации. Новите разрешителни имат усъвършенствана сигурност, основаваща се на биометричните данни. Всички страни от Европейски Съюз са поели уговорката да издават тези документи от 10 юли 2020 година България обаче към момента не го е направила.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР