България ще ремонтира украинска военна техника, реши Народното събрание. Парламентът

...
България ще ремонтира украинска военна техника, реши Народното събрание. Парламентът
Коментари Харесай

Парламентът прие България да ремонтира украинска военна техника

България ще ремонтира украинска военна техника, реши Народното събрание.

Парламентът дава мандат на държавното управление да предприеме ограничения за оказване на помощ на Украйна - филантропична, финансова и военно-техническа, разгласи ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, представен от Българското национално радио.

По думите на Минчев пакетът включва продължение на поддръжката за участие на Украйна в Европейския съюз, помощ за украинските жители, бягащи от войната. Осигуряване на опция за изнасяне на украинското зърно във Варна, усилване на енергийно съдействие, в частност доставки на електрическа енергия от Украйна и природен газ, ремонтна активност на украинска военна техника във военните предприятия на Република България и продължение на доставките на филантропична помощ, в частност медикаменти, облекла и хранителни артикули.

За гласоподаваха 200 депутати, срещу бяха 16, а един се въздържа.

След решението стана ясно, че ръководещата коалиция остава цяла.

По-рано в Народното събрание постъпи писмо, импортирано от украинския дипломат у нас Виталий Москаленко, в което се показва, че управляващите в Киев чакат България да ремонтира тяхна военна техника.

„ Нито едно искане на Украйна не е обвързвано с оръжие и муниции. С тези разяснения, ние бихме предпочели Народно събрание да не се занимава с тези въпроси, само че откакто сме на този стадий, сме подготвени да подкрепим направения от Продължаваме промяната план с направените промени”, сподели Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, представен от БГНЕС.

"БСП завоюва диалога за това какво ще прави ръководещата коалиция за Украйна. Никаква военна помощ няма да има”, съобщи от своя страна депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

"Продължаваме смяната ще поддържа даването на военно-техническа помощ за Украйна съгласно опциите на българската и потребностите на украинската страна ", съобщи ръководителят на парламентарната група Андрей Гюров.

„ Няма нищо по-логично в подобен миг да приказваме в един глас, единни и обединени, с цел да сме с изправени, а не с преклонени глави в модерния европейски кротичък свят”, сподели Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

"Подкрепете необятен мандат, който показва готовността на България, а не отразява писмо на дипломат. Ние имаме съответен, поколенчески интерес да заемем ясна политическа позиция и да дадем ясна политическа помощ ", съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

„ Призовавам всички национално виновни партии да приемем само достойното решение, водени от позицията на членове на евроатлантическите структури, които са единствена гаранция за мир и разцвет ", сподели Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР