България отказа да предостави въздушен коридор за руски правителствен самолет.

...
България отказа да предостави въздушен коридор за руски правителствен самолет.
Коментари Харесай

Митрофанова: България не разреши самолет на Лавров да прелети до Сърбия

България отхвърли да даде въздушен кулоар за съветски държавен аероплан. Това e съобщиla съветският дипломат в София Елеонора Митрофанова пред ТАСС.

„ Мога да потвърдя, че българските управляващи не позволиха на аероплан на съветския министър на външните работи Сергей Лавров да прелети. Той трябваше да отиде в Сърбия, летейки през въздушното пространство на България “, сподели Митрофанова.

По-рано сръбският вестник „ Вечерне новости ", базирайки се на личен източник, заяви, че България е затворила въздушното си пространство за самолета на съветския външен министър Сергей Лавров, същото сториха Северна Македония и Черна гора.

Така, по негова информация, визитата на министъра в Сърбия, планувано за 6-7 юни, се " оказало огромен въпрос ", " само че формалният Белград не е отговорен за това ".

От администрацията на сръбския държавен глава Александър Вучич сега не разясняват обстановката. Президентската пресслужба заяви в неделя, че съветският дипломат в Белград Александър Боцан-Харченко ще се срещне с него преди обед в понеделник.

В петък говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова осведоми, че ръководителят на съветското външно министерство ще посети Сърбия на 6-7 юни, по време на което ще има срещи с президента на страната, договаряния с външния министър и с ръководител на Скупщината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР