Яник Синер почти сигурно ще бъде номер едно след края

...
Яник Синер почти сигурно ще бъде номер едно след края
Коментари Харесай

С поглед към Ролан Гарос: Синер почти сигурно ще измести Джокович от върха в ранглистата

Яник Синер съвсем несъмнено ще бъде номер едно след края на Ролан Гарос. Италианецът ще изостава с 1090 точки от Новак Джокович преди началото на втория " мейджър " шампионат през сезона, единствено че сърбинът ще е в ролята на защитаващ първенец и цели 2000 точки ше бъдат краткотрайно извадени от актива му. Синер пък през предишния сезон изненадващо отпадна още във във втория кръг на надпреварата в Париж, отстъпвайки от Даниел Алтмайер и по този начин на процедура няма нищо за отбраняване.

Така първенецът от Аустрелиън Оупън ще има 865 точки преднина пред Джокера в ранглистата онлайн, когато шампионатът стартира и сигурно ще дебютира на международния връх, в случай че Джокович не доближи най-малко до финала. Дори купа обаче може да се окаже незадоволителна за Ноле, тъй като финалистът прибавя 1200 точки за ранглистата и те ще бъдат изцяло задоволителни за италианеца да се окаже на първото място, без значение от вероятно проваляне в разногласието за трофея от 24-кратния " мейджър " притежател.

Карлос Алкарас пък има да брани 800 точки от миналогодишния си 1/2-финал и ще изостава с над 2000 пункта от Синер при старта на конкуренцията, тъй че испанецът може само да се надява да смъкне Джокович до третата позиция, при положение на негов мощен рейд и ранно отпадане на настоящия лидер в международната класация.

Засега обаче нещата не наподобяват по никакъв начин позитивно за тримата най-хубави играчи в света, тъй като сърбинът продължава да позволява непредвидени провали и до момента през клей сезона може да се похвали единствено с един 1/2-финал в Монте Карло, като през цялата 2024-та не е бил финалист на нито едно съревнование. Двете млади звезди на международния тенис също имат мотиви за терзание, защото Алкарас се бори с контузия в предмишницата през целия клей сезон и игра само в Мадрид, където се видя, че още не е изцяло възобновен, а Синер нарани бедрото си в Мадрид и даже разкри по какъв начин присъединяване му в Париж надалеч не е несъмнено.

Точки в ранглистата онлайн пред старта на Ролан Гарос:

1. Яник Синер - 8725 точки

2. Новак Джокович - 7860 точки

3. Карлос Алкарас - 6500 точки

JANNIK SINNER will be the next World Number 1 after Roland-Garros if...
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР