Картина на британския художник Франсис Бейкън беше продадена на търг,

...
Картина на британския художник Франсис Бейкън беше продадена на търг,
Коментари Харесай

Картина на Франсис Бейкън беше продадена за 25,7 млн. евро на търг в Ню Йорк

Картина на английския художник Франсис Бейкън беше продадена на търг, проведен от аукционната къща „ Сотбис “ в Ню Йорк, за 25,7 милиона евро, съобщи Агенция Франс Прес. 

Творбата съставлява портрет на колегата на създателя - Джордж Дайър. Произведението е едно от поредицата от 10 портрета, нарисувани от Бейкън в интервала сред 1966 и 1968 г. 

Аукционната къща „ Сотбис “ очакваше творбата да доближи цена сред 27 и 46 милиона евро.

Търгът се организира по време на първата вечер на пролетните продажби в Ню Йорк, на която бяха събрани общо 217,4 милиона евро. 

Картината Noon на американската художничка Джоан Мичъл смени притежателя си против повече от 20,9 млн. евро. Най-високата цена за нейна творба е 26,9 млн. евро, напомня Българска телеграфна агенция.

На търга бяха продадени творби на изкуството на Анди Уорхол и Жан-Мишел Баския, както и на италианския художник Лучо Фонтана, които усъвършенстваха други върхове. Творбата на Уорхол и Баския доближи 17,6 млн. евро, а за картина на Фонтана бяха платени съвсем 21,3 млн. евро.

В сряда, 15 май, „ Сотбис “ ще провежда още една вечер на търгове с творби на изкуството. Ще бъдат препоръчани произведения на Клод Моне, Пабло Пикасо, Рене Магрит, Александър Калдер и английската художничка Леонора Карингтън. 

Аукционна къща се надява да събере сред 508 млн. и 726 млн. евро от продажбата на 700 творби, като предстоящият ценови диапазон е по-висок от този през май 2023 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР