Митническите служители задържаха 99 000 опаковки за тютюн за наргиле

...
Митническите служители задържаха 99 000 опаковки за тютюн за наргиле
Коментари Харесай

Митничари задържаха 99 000 опаковки за тютюн за наргиле на „Капитан Андреево“

Митническите чиновници задържаха 99 000 опаковки за тютюн за наргиле със знаци на търговски марки при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

Нарушението е разкрито в границите на взаимната интервенция сред органите на Агенция " Митници ", Групово дело " Борба с проведената престъпност ", Групово дело " Гранична полиция " и Национална организация за приходите, за противопоставяне на контрабандата.

На 09.05.2024 година на пункта идва влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски жител, показва документи за транспортираната стока от Турция за Западна Европа. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция.

В хода на контролните дейности измежду заявената стока са открити 28 кашона с 99 000 опаковки за тютюн за наргиле с логото на две търговски марки. Стоката е арестувана в осъществяване на Регламент (ЕС) №608/2013 по отношение на отбрана на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая са известени притежателите на марките. 

Предлагането на тютюн за наргиле във подправени опаковки освен ощетява комерсиалната марка, подвежда купувачите, само че и евентуално крие опасности за потребителите. Наред с това подправянето на акцизни артикули, за какъвто е систематизиран тютюнът за наргиле в България и в множеството страни от Западна Европа, допуска организирането на незаконни манифактурни производства и незаконни търговски вериги, които нанасят обилни вреди на стопанските системи и бюджетите поради невнесени акцизни и други налози.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР