България е домакин на VIII Югоизточна европейска конференция по муковисцидоза,

...
България е домакин на VIII Югоизточна европейска конференция по муковисцидоза,
Коментари Харесай

VIII Югоизточна европейска конференция по муковисцидоза – в София


България е хазаин на VIII Югоизточна европейска конференция по муковисцидоза , която ще се организира на 20 – 22 октомври. Събитието събира представители на федерацията на националните асоциации по муковисцидоза в Европа, като Хилде де Кайзер, координатор на CF Europe и Ник Медхърст, вицепрезидент на CF Europe за Източна Европа, както и редица интернационалните и национални специалисти от Англия, Белгия, Германия, Франция, Холандия, Словения Сърбия, Косово, Македония и Турция.

Организатор на конференцията е Асоциация „ Муковисцидоза “ – България. Очаква се в конференцията да се включат представители на Министерство на здравеопазването и Национална здравноосигурителна каса.

Три са главните посоки, по които ще протече конференцията. Отриването ѝ в петък ще стартира с кръгла маса на тематика „ Проблеми, решения и положителни лекарски практики при лечението на муковисцидозата в България “. Неин модератор ще бъде Владимир Томов, ръководител на Национален алианс на хората с редки заболявания (НАХРБ).

Предвидена е конференция от 11.30 ч., на която представители на CF Europa, Асоциация „ Муковисцидоза “ – България, НАХРБ, Медицинския център за лекуване на пациенти с муковисцидоза в Македония – „ KOZLE “ и други ще изложат пред медиите мненията, до които са достигнали по време на кръглата маса.

Свързани публикации.. Д-р Гергана Петрова: Малко лечебни заведения одобряват по клинична пътека муковисцидоза 0 Антон Алексиев: У нас няма стандарт за лекуване на муковисцидоза 0 Д-р Гергана Петрова: Над 200 страдат от муковисцидоза у нас 0

До края на деня са планувани работни срещи, на които ще се показват данни за съществени разновидности и диагноза муковисцидоза, неонаталния скрининг и активността на Асоциация „ Муковисцидоза “-България.

На втория ден 21.10.2017 година

са планувани главните лекционни панели , засягащи тематики свързани с диагностиката, лекуването, рехабилитацията и психо-социална поддръжка на пациенти с муковисцидоза, които ще бъдат показани от водещи задгранични специалисти от Белгия (Ерик ван ден Бон и Maya Kirszenbaum), Чехия (Milan Macek), Турция (Bulent Taner Karadag), Англия (Крис Смит и Даниел Пекам), Франция (Maya Kirszenbaum) и Германия (Lutz Naerlich) и други.

Ателие, отдадено на физиотерапията, на което ще бъде показан белгийския опит от експерт сферата и на практика workshop по тематиката, е планувал уредника за

третия ден, на 22.10.2017 г ., неделя.

Конференцията ще се организира в Парк-хотел "Москва " в столицата. Събитието е със свободен вход и е налично за експерти, пациенти и техните близки, посредством авансово направена регистрация.

Повече може да научите на уеб страницата

Асоциация "Муковисцидоза " - България

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР