Източник: УМБАЛСМ Пирогов Пет града в страната ще посрещнат лекарите

...
Източник: УМБАЛСМ Пирогов Пет града в страната ще посрещнат лекарите
Коментари Харесай

Безплатни детски прегледи в страната

Източник: УМБАЛСМ " Пирогов "

Пет града в страната ще посрещнат лекарите от Национална стратегия „ Детско здраве - Пирогов “ до края на 2018 година Децата от Сандански, Бургас, Кюстендил, Велико Търново и Разград ще могат да се възползват от високоспециализирани профилактични прегледи с водещи лекари от специалностите УНГ, хирург, ортопед-травматолог, уролог, очен, неврохирург. От тази есен към екипа на програмата има и кардиолог.

Първата дестинация, в която гостуват експертите от „ Детско здраве - Пирогов “ тази есен е Сандански. Лекарите ще преглеждат в югозападния град във втората събота от месец октовмри - 13.10.2018 година Следващият град е Бургас - прегледите ще бъдат в последната събота от месеца - 27.10.2018 година През ноември специлистите ще посетят и прегледат децата още веднъж във втората и последната събота на месеца в Кюстендил на 10 ноември и във Велико Търново на 24

ноември. През декември самодейността ще продължи и в Разград на 8 декември.

Прегледите ще се реализират след авансово записване. Задължително е да се носи спомагателна здравна документи, в случай че пациентът разполага с такава. Записванията за високоспециализираните прегледи ще се правят на особено посочени телефони в съответните обитаеми места, които локалната администрация ще подаде към районните медии.

Свързани публикации.. Проблем с говора при малко дете - посетете доктор УНГ! 0 Лекари от Пирогов прегледаха над 160 деца в Смолян 0 Гугъл търсенето на детски заболявания вреди на лекуването 0

Вече 5 години водещи детски експерти от университетската незабавна болница "Пирогов " правят профилактини прегледи на деца. До този миг са прегледани няколко хиляди деца от разнообразни области в България, а главните цели, които си слага акция са

профилактика и ранна диагностика на хроничните болести на горните дихателни пътища и ушите, профилактика и ранна диагностика на гръбначните изкривявания, деформации на ходилата и други и други болести на опорно-двигателния уред.

В процеса на акцията, спациалистите от „ Пирогов “ провеждат и организират лекции и семинари с общопрактикуващите лекари и експерти от градовете, в които се организират профилактичните прегледи. Медиците ще поемат и раннодиагностицираните случаи, които изискват висококвалифицирана помощ и диагностика, както и следенето им.

В дълготраен проект Национална стратегия „ Детско здраве-Пирогов “ има за цел основаването на районни центрове, които да реализират връзките сред лечебните заведения, провеждащи прегледите. И противоположна връзка сред експертите, които вземат участие в тях и общопрактикуващите лекари.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР