Бъдещият премиер на Северна Македония Християн Мицкоски в свой официален

...
Бъдещият премиер на Северна Македония Християн Мицкоски в свой официален
Коментари Харесай

И бъдещият премиер на РСМ Мицкоски използва само името Македония

Бъдещият министър председател на Северна Македония Християн Мицкоски в собствен формален пост за срещата си с австрийския дипломат в Скопие Мартин Памер употребява единствено термина Македония, вместо конституционното наименоивание Северна Македония.

„ Благодарих на Памер за поддръжката, която Македония получава от Австрия по пътя към евроинтеграцията. Отличните връзки сред Македония и Австрия в стопанската система ще бъдат наградени и насърчавани в бъдеще‘, написа Мицкоски и акцентира „ по време на срещата обърнахме внимание на проекта против корупцията и престъпността, които ще бъдат на първите места в програмата на бъдещето държавно управление “.

БГНЕС напомня, че на 12 май по време на клетвата си новият президент Гордана Силяновска-Давкова също отхвърли да употребява конституционното име на страната. Това деяние на Силяновска е в нарушаване на Преспанското съглашение, подписано сред РСМ и Гърция.

На 8 май ВМРО-ДПМНЕ завоюва 58 депутатски места в 120-местния парламент, а Християн Мицкоски ще бъде идващият министър председател на страната, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР