Бъдещето на суперзвездата Лионел Меси отново беше обект на сериозни

...
Бъдещето на суперзвездата Лионел Меси отново беше обект на сериозни
Коментари Харесай

Бъдещето на Меси: Ще остане ли в ПСЖ за още един сезон?

Бъдещето на суперзвездата Лионел Меси още веднъж беше обект на съществени спекулации след отпадането на Пари Сен Жермен на 1/8-финалите от Реал Мадрид в Шампионската лига. Поямиха се даже информации, че татко му Хорхе Меси е контактувал с Барселона за евенутално завръщане на седемкратния притежател на Златната топка " в каталунската столица.

При домакинската победас 3:0 над Бордо предишния уикенд Меси даже беше освиркан, дружно с Неймар, от последователите на френския вицешампион. Във френския клуб обаче нямат подозрения по отношение на оставането на аржентинската звезда. Бъдещите проекти на ПСЖ към момента са съсредоточени към нападателя, който има намерение да изкара двете години от контракта си, написа „ Marca “.

Изданието написа, че ПСЖ зависи от Меси по няколко аргументи, измежду които евентуалното овакантяване на Килиан Мбапе в посока точно Реал Мадрид и спада във формата на Неймар. Нещо повече, без Мбапе е доста евентуално ролята на Меси в тима да се промени, въпреки че ще би трябвало първо да стана ясно кой ще бъде идващият треньор на отбора, защото упованията са Маурисио Почетино да си тръгне през лятото. Едно от най-спряганите имена за нов ментор на парижани е легендата на Реал Мадрид и Франция Зинедин Зидан.

Този сезон Меси е обсъждан повече като плеймейкър, в сравнение с като нападател. Той работи по-дълбоко на терена, построява играта и дава на Мбапе огромна част от отговорността в офанзивата. Ако Мбапе напусне, Меси може да премине в по-предни позиции.

Все още има дълъг път, само че Меси, който е роден победител, към този момент мисли за идната Шампионска лига, съревнование, което ПСЖ наложително би трябвало да завоюва. Той е повече от подготвен за това предизвикателство и по тази причина не се колебае да остане за втората си година на „ Парк де Пренс “.

Този сезон обаче към момента би трябвало да бъде приключен и първата задача е да бъде извоювана Лига 1. ПСЖ има 15 точки задатък пред втория Олимпик Марсилия. Меси желае да продължи да печели трофеи, а Лига 1 е състезание, което желае да добави към сбирката си. Самият аржентинец обаче е надалеч от това да стане голмайстор в конкуренцията, защото до миг е записал единствено два гола на сметката си.

Меси желае да остане в ПСЖ и по още една причина - Световното състезание през ноември и декември. На доктрина това ще бъде последният му късмет да стане международен първенец с Аржентина и желае да бъде в най-хубава форма, а парижани могат да му обезпечат футбол на най-високо равнище.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР