Азалията е сред най-разпространените като подаръци стайни растения и неслучайно.

...
Азалията е сред най-разпространените като подаръци стайни растения и неслучайно.
Коментари Харесай

Как да отглеждаме успешно здрава и красива азалия?

Азалията е измежду най-разпространените като дарове стайни растения и неслучайно. Тя е желано цвете в дома на доста хора, защото като се изключи че има красиви цветове, с които радва окото, също по този начин има положителната дарба да пречиства въздуха в помещението. Азалията е най-подходяща за развъждане в дневна стая или кухня и по-рядко в спалня.

Но за какво умира толкоз постоянно и по какъв начин да се грижим за нея, с цел да извършва идеално функционалността си, вижте следните препоръки.
 Как да използваме плевелите в градината за потребни цели? Как да използваме плевелите в градината за потребни цели?
Усилията, които поставяме, с цел да се отървем от плевелите в градината си, могат да бъдат изцяло обезщетени, като използваме целесъобра...

Основната причина за гибелта на азалиите е неверният избор на почва. Тези растения избират киселинни субстрати, които се продават в магазините за цветя под формата на подготвени почви за азалии и рододендрони.

За да поддържате нужното равнище на киселинност на почвата, е желателно от време на време да напоявате растението със слаб разтвор на лимонена киселина.

Обърнете внимание на температурата и светлината - азалията харесва ветровито време (13-15 ºC през зимата и не повече от 18 ºC през лятото), ярка, само че непряка светлина и умерена мокрота. Затова през зимата не трябва да поставяте саксията покрай отоплителни уреди. Почвата в саксията би трябвало да е влажна, само че не мокра.

През лятото поливайте азалията 2 пъти дневно - заран и вечер, от есента до зимата поливането се понижава последователно до най-малко, като се заобикаля пресушаването. През лятото постоянно пръскайте цветето с вода.

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР