Мемоарите на бившия германски канцлер Ангела Меркел Свобода. Мемоари 1954

...
Мемоарите на бившия германски канцлер Ангела Меркел Свобода. Мемоари 1954
Коментари Харесай

Ангела Меркел разказва в мемоарите си за своя живот като дете в Източна Германия

Мемоарите на някогашния немски канцлер Ангела Меркел " Свобода. Мемоари 1954 – 2021 “ ще излязат от щемпел в края на месец ноември, заяви издателят ѝ, представен от ДПА.

Меркел, която беше отпред на Християндемократическия съюз, устоя на голям брой рецесии по време на ръководството си, в това число напора на мигранти в Европа през 2015 година и пандемията от КОВИД-19.

Бившият канцлер е написала книгата в съавторство с дългогодишния си политически консултант Беате Бауман.

Според издателската къща " Кипенхойер и Вич “ в книгата ще се споделя за живота на Меркел в две немски страни 35 години в комунистическата Източна Германия и 35 години в обединена Германия .

Меркел, която е родена в Хамбург през 1954 година, само че скоро по-късно се реалокира с родителите си в Източна Германия, изясни, че цялостен живот я занимава въпросът за свободата – както в политиката, по този начин и в персоналния ѝ живот.

" Без народна власт няма независимост, няма конституционна страна, няма отбрана на правата на индивида “, сподели Меркел и добави, че за нея свободата значи " да не спираш да се учиш, да не стоиш на едно място, а да можеш да продължиш напред даже и когато излезеш от политиката “.

Книгата ще излезе в 30 страни по целия свят, заяви издателската къща.

Ангела Меркел беше отпред на най-голямата европейска стопанска система в интервала о т 2005 година до 2021 година Тя беше първата жена канцлер на страната, напомня ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР